Er du også plaget af snegle i haven? Her er det geniale trick, der løser problemet

Hus og have

23/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Dræbersnegle er en sikker sommerplage i stil med utilregneligt vejr, kul, som først er perfekte når maden er serveret og myg. Men en mand fra Skovlunde er kommet med en genial løsning på problemet

For mange danske husejere og lejere er noget af det bedste ved sommeren at den giver mulighed for at sidde i haven og spise kartofler, radiser og jordbær man selv har dyrket.

Men der er dog et lille slimet problem de fleste nok kan nikke genkende til.

Dræbersnegle.

Finder genialt trick

Sneglen er et skadedyr og en invasiv art og vil tage sig kærligt af alt fra insekter til køkkenhaver og husfred.

Derfor er gode råd dyre og midler til at komme problemet til livs ligeså.

Men Michael har fundet en simpel, men genial løsning de fleste danskere kan gå ligetil med få indkøbte remedier. Faktisk er det eneste de fleste nok skal investere i en smule spraymalt, man bl.a. bruger til ølbryggeri.

Her er opskriften

Blander du 25g af malten med 3cl sprit og en liter vand kan du komme blandingen i fire mælkekartoner og placere dem strategisk rundt om i haven.

Malten tiltrækker sneglene, der kravler ind i mælkekartonen hvor vandet og spritten tager sig af de ækle kræ. Tilgengæld er den hverken giftig eller tilgængelig fra andre af havens gæster så som pindsvin, fugle eller naboens kat. Fælderne gør også, at man ikke behøver at gå rundt med en spade eller kogende vand og aflive sneglene enkeltvis.

Faktisk kan du bare påføre dig en handske (sneglene er fyldt med farlige e.coli bakterier), samle kartonen op, skrue låget på og smide den i en skraldecontainer.