Gem bobleplasten fra pakken: 9 ting, du kan bruge det til i hjemmet

Hus og have

28/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvis du da ikke når at poppe alle boblerne, inden du kommer i gang med at bruge det ...

Næste gang, du modtager en pakke, hvor indholdet er pakket ind i bobleplast, gør du klogt i ikke at smide indpakningen ud.

For selvom mange af os nok vælger "bare" at poppe samtlige bobler i plasten (fordi det er noget af det bedste i verden!), er der faktisk mange ting, du kan bruge den særlige type indpakning til - og som kan gøre hverdagen langt nemmere.

House Digest har samlet en række tips til, hvad du kan bruge den velkendte type plast til, og der er virkelig nogle guldkorn iblandt!

Brug bobleplast til at forhindre, at rørene brister

Den mest almindelige årsag til et sprængt rør er faldende temperaturer. Når vand fryser, udvider det sig og kan forårsage unødig stress og belastning på dine rør, hvilket får dem til at briste. Når vandet tøer op, vil rørene lække og forårsage ufattelig elendighed.

Forebyggelse er altid den bedste kur, når det kommer til sprængte rør, og det behøver ikke at være dyrt. Især hvis du bruger bobleplast.

Identificer de rør, du ønsker at beskytte mod frost, såsom dem, der er placeret i udvendige og uopvarmede rum. Inden du pakker dine rør ind i bobleplast, skal du rense dem godt og tørre alt fedt og snavs væk. Sørg for, at de er helt tørre, før du påfører bobleplasten.

Pak hele rørets længde med bobleplast i spiralløkker og forsegl tæt i begge ender med gaffatape. Tricket er ikke at efterlade noget område udsat.

Når du først har isoleret med bobleplast, kan du slappe af hele vinteren, velvidende at dine rør er beskyttede.

Beskyt dine planter mod frost

Kolde forhold kan fryse vandet i cellerne på din plante. For at sikre, at din have overlever de kolde måneder, er det klogt at frostsikre dine planter med bobleplast.

Plantelæge Richard Cheshire fortalte Country Living:

"Ligesom os kan vores udendørs planter blive kede af de konstante ændringer i vejrforholdene. Mens nogle vil gøre modstand, skal de fleste være forberedte på det noget ekstreme vejr, de kan komme til at stå over for."

For at forhindre Kong Vinter i at krybe ind og rådne rødderne på dine planter, skal du beskytte potterne med et sundt lag bobleplast.

Den isolering, den giver, vil fungere som et minidrivhus og holde dem varme nok til at overleve de hårdeste forhold.

Beskyt dine knæ

At have en have er hårdt arbejde. Alt det gentagne gravearbejde, løft, plantning, beskæring, bøjning og knæling, som havearbejde involverer, belaster dine muskler og led - især knæene.

Hvis du bruger uforholdsmæssig lang tid på at knæle, risikerer den præpatellære bursa foran på dit knæ at blive betændt. Dette gør det svært at gå, endsige knæle.

Selvom opvarmningsøvelser og hyppigt skiftende positioner kan hjælpe, bør du investere i noget, der støtter dine knæ, hvis du knæler, når du arbejder i haven.

Bobleplast gør en perfekt og billig knæpude. Fold nogle ark for at lave en holdbar og robust rektangelstøtte, og læg den på jorden. Du vil hurtigt opdage, at livet på dine knæ kan være overraskende behageligt.

Hjælper med din forrude

Det at finde ud af, at din bils forrude er frosset til, kan virkelig skubbe en ud over kanten, hvis man i forvejen er lidt sent på den en kold og mørk vintermorgen.

Den gode nyhed er, at en iskolt forrude er en undgåelig hovedpine, især hvis du har en rulle bobleplast ved hånden.

Bobleplastens isolerende egenskaber er legendariske. Deres tætpakkede luftlommer er gode til at regulere temperaturen.

Dæk din bils forrude fuldstændigt natten over med et stykke bobleplast, og dens isoleringsegenskaber holder kulden ude og isen væk.

Det holder dine dagligvarer kølige

Næste gang du tager en tur i købmanden i middagssolens voldsomme varme, hvorfor så ikke prøve at fore dine indkøbsposer med bobleplast?

Hvis du er bekendt med de isolerede indkøbsposer, du kan bestille online, er dette den samme generelle idé – bare meget billigere, og det kan hjælpe dig med at genbruge enhver bobleplast, du måtte have liggende.

Det er en god idé at tage et par ekstra ark bobleplast med i butikken, hvis du skal forhindre ting i at tø op, såsom is og din bumperbag med økonomiburgere. Pak dem ind i bobleplast, inden du lægger dem i din bobleplastpose, så er der ingen, der ødelægger din fest.

Dette trick fungerer også godt til at holde de iskolde dåser med sodavand og øl ekstra forfriskende og afkølede.

Bobleplast dit drivhus for ekstra varme

Om foråret og sommeren er drivhuse også gode steder at slappe af og nusse om dine grøntsager og planter, men om vinteren, når nordenvinden blæser, og alt, hvad der gror, svinder og dør, kan drivhuse blive til sjælløse og nedslående hytter. Her er bobleplast en hjælp.

Ved at dække dit drivhus med bobleplast tilføjer du et ekstra lag isolering. Dette er perfekt, når solen ikke skinner, og drivhuset ikke er i stand til at absorbere sin energigivende og nærende varme.

Derudover skaber du et optimalt miljø for dyrkning af vinterprodukter ved at forhindre eksisterende varme i at slippe ud. Salat, kartofler, kål, broccoli, rosenkål, spinat og grønkål kan alle dyrkes i vintermånederne.

Bobleplast kan hjælpe med at holde dit køleskab rent

Din køleskabsskuffe kan være fantastisk til at opbevare din frugt og grønt og holde dem friske. Den er dog ikke så god til at forhindre dem i at rulle rundt og banke ind i hinanden, når du åbner og lukker skuffen.

Derudover kan genstande i køleskabet rådne oge efterlade klistrede pletter, som er besværlige at rengøre. Alligevel er der en løsning, og den kaldes bobleplast.

Klip bobleplasten til, så den passer til din skuffe. Det er ikke nødvendigt at holde det på plads, fordi vægten af ​​dine akkumulerede dagligvarer skal holde det på plads. Bobleplasten hjælper så efterfølgende med at holde dine produkter på plads og forhindre det i at rulle rundt, når du åbner og lukker skuffen.

Den største fordel er dog, at bobleplasten ubesværet absorberer alt det skidt, der truer med at ødelægge dit køleskabs pletfri renhed. Og når bobleplasten har gjort sit arbejde, skal du blot tage den ud og erstatte den med et nyt stykke.

Gør stolen lidt mere behagelig

En god ergonomisk stol vil have lændestøtte indbygget. Det understøtter det buede område af din rygsøjle og forhindrer dine muskler i at stramme og blive ømme efter timers siddende ved din computer. Almindelige kontor- og spisestuestole mangler lændestøtte, men du kan lave dine egne med noget bobleplast.

Tag en god mængde bobleplast og rul den til en cylinderform. Placer den på din stol og placer kilen for at maksimere din fordel og komfort. Du må gerne lege med tykkelsen og formen på bobleplasten. Når det passer til dine specifikke behov, skal du tape det fast på plads, og du skal have en stol, der passer til en konge eller dronning.

Bobleplast er en billig vinduesisolator

Bobleplast er billigt, men det kan fungere som en yderst effektiv isolator til dine vinduer. Fordi bobleplast er lavet af indespærret luft og plastik, holder det effektivt på varmen i stedet for at lade det drive fra et sted til et andet.

For at isolere dine vinduer med bobleplast skal du måle størrelsen på det område, du har til hensigt at dække, og skære bobleplasten til. Det er bedst at bruge bobleplast med mellemstore bobler. Sprøjt lidt vand på vinduet, sæt bobleplasten på med den glatte side, og hold den på plads, indtil du er sikker på, at den sidder ordentligt fast på vinduet.

Du har nu en omkostningseffektiv og praktisk isolator, der ikke forhindrer lyset i at komme igennem, og du skal heller ikke bekymre dig om, at det beskadiger eller pletter dit vindue.

Når vinteren slutter, kan du fjerne bobleplasten og forkæle dig selv med noget lækkert med alle de penge, du har sparet på din energiregning.