Fliselægning i indkørslen: Sådan undgår du de mest almindelige fejl

Hus og have

01/4/23 | 06:00

Foto: Pexels @Binyamin Mellish
Foto: Pexels @Binyamin Mellish

Skrevet af Emil B.

Mange skal i det her forår have lagt fliser i deres indkørsel for at få opfrisket den. Men det er vigtigt at gøre det på den rigtige måde, så fliserne holder i lang tid fremover.

Sikrer din kant

En af de vigtigste ting, når du skal lave din indkørsel er, at de står fast på underlaget. Og derfor bør du også sikre din kant, så de ikke gør det. Det gør du ved at støbe en solid kant i beton, så fliserne sidder helt fast.

Husk fald

Et andet aspekt, du skal tænke på ved indkørslen, er, at faldet bør vende væk fra huset. På den måde undgår du, at vand samler sig ved soklen, da dette kan give skader på den og slide den, hvis faldet vender den forkerte vej.

Vælg de korrekte fliser

En flise er ikke bare en flise. Det ved de fleste nok, der har overvejet at få fliser til deres indkørsel eller et andet sted. Der findes nemlig et kæmpe udvalg af fliser, der passer til enhver smag. Og derfor skal du huske at udvælge lige netop de fliser, der har den rigtige stil, men også den rigtige tykkelse, der egner sig til lige præcis den indkørsel.

Husk god plads til bilen

Selvom du har valg de helt korrekte fliser, det helt rigtig underlag i den helt rigtige dybde, så kan vil slid fra bilen stadig være medvirkende til at slide på indkørslen. Du kan se det ved, at der ligger kørespor fra bilen af. Når der sker, er det bedste faktisk at helt fjerne de fliser og lægge nogle nye ovenpå dem. På den måde behøver du ikke grave hele indkørslen op og lægge helt nye flisebelægning.

Skal der fiberdug under fliserne?

Et af de helt store ting inden for fliselægning er at lægge fiberdug under dem. Men faktisk bliver det frarådet af eksperter, da det er med til at give en mindre plan overflade for fliserne.