Rengøringsmiddel bliver kaldt mirakel: Sådan fjerner du genstridig fedt på ovnlågen

Hus og have

15/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En rengøringsentusiast er blevet rost til skyerne online efter at have delt en metode, der virker som magi til at smelte genstridigt fedt på ovndøre natten over.

Madlavning i ovne kan forårsage ophobning af fedt over tid, som igen bliver bagt ind og svært at rengøre, hvis opgaverne ikke udføres regelmæssigt. Kommmercielle produkter, der indeholder en bred vifte af hårde kemikalier, lover at hjælpe med at bekæmpe fedtet, men kemikaliefri løsninger eksisterer også.

Ovnrensningstekniker fra Fantastic Services, Dean Davies, fortæller til Express.co.uk: "Hvis du vil rengøre din ovn uden hårde kemikalier, skal du blot placere en varmebestandig beholder med vand i den, mens det stadig er varmt efter madlavningen. Lad det sidde i 20 minutter, sluk derefter ovnen og lad den køle helt af, tør indersiden med en fugtig klud."

Han tilføjede: "Hvis du har at gøre med ekstra fedtede områder, kan du blande en hjemmelavet fedtopløser ved at kombinere to spiseskefulde bagepulver med en teskefuld vand."

Alternative måder at rengøre ovnlåge

Tidligere samtaler på Mrs. Hinch's Facebook-side har også set hvid eddike og bagepulver blive stærkt anbefalet til at bekæmpe ovnfedt. Det skyldes, at eddiken skummer op med bagepulveret, og skaber en pasta, der kan gnides på problematiske overflader og fjernes efter flere timer.

Det sker, efter at flere medlemmer af den populære Facebook-gruppe for nylig diskuterede de produkter, der er tilgængelige til rengøring af ovne, og nævnte deres foretrukne valg.

Et pulverprodukt blev bragt op på en side for rensningsentusiaster, efter at et gruppe medlem spurgte, hvordan man bedst fjerner genstridigt snavs.

Nogen skyndte sig til kommentarfeltet på indlægget for at påstå, at Bar Keeper's Friend gør arbejdet hurtigt, og flere andre var straks enige.

"Det er så godt," skrev en person. "Ovnen blev super flot."

"Jeg brugte også Bar Keeper's Friend, og fedtet kom af glasset med det samme. Det virker som magi," sagde en anden.

En tredje person bemærkede: "Brugte det i går for første gang på min ovndør og syntes, det var fantastisk. Jeg hældte pulveret på en dør og brugte varmt vand og en svamp."