Fjern disse 3 ting fra køkkenet - det vil føles dobbelt så stort

Hus og have

02/11/2023

Foto: Pexels @Wallace Chuck
Foto: Pexels @Wallace Chuck

Skrevet af J. Bøgen

Potter, pander, kaffemaskiner og andet fylder i køkkenet. Derfor er det afgørende at tænke praktisk, når du indretter køkkenet, så det ser overskuelig ud. Særligt 3 genstand fylder mere, end du tror.

Jen Nash, senior designleder hos Magnet, har delt de ting, der skal "fjernes" fra et lille køkken for at hjælpe med at "fordobe dets størrelse" og "maksimere dets funktionalitet".  

Hun siger: "Mens manglen på plads kan føles frustrerende, kan et lille køkken faktisk være et af de mest charmerende rum i et hjem. Det kræver ekstra designhensyn og innovation, og slutresultatet kan blive et unikt rum, der er sprængfyldt med karakter," og hun tilføjer:

"Men når det kommer til disse overvejelser, er der et par elementer, der skal undgås for at forhindre, at rummet føles trangt og upraktisk."

Overdimensionerede spisearrangementer

Et alt for stort spisebord i et for lille rum vil kun gøre, at rummet føles alt for lille.

Derfor anbefaler hun at kigge efter de såkaldt klapborde, da de giver "dig mulighed for at bevare dyrebar gulvplads, men stadig give komfortabel spisning med udfoldelige borde, når middagen kalder på."

Dubletter og engangsartikler

Det er meget enkelt at samle dubletter i køkkenet.

Har du et stort køkken, er det ikke noget problem, men for mange ender det med at fylde unødigt:

"Gennemse dine køkkenejendele og genbrug eller doner eventuelle dubletter sammen med de genstande, du faktisk ikke bruger. Du vil blive overrasket over, hvor meget ekstra plads og lagerplads du frigør," fortæller eksperten.

Enkelthyldeskabe

En af de største syndere, når det kommer til, at køkkenet føles lille, er skabe, der kun har én hylde.

Derfor kommer Jen med et smart trick:

"Med en lille smule gør-det-selv vil indsættelse af ekstra skabshylder gøre dig i stand til næsten at fordoble mængden af ​​lagerplads, du har i et lille køkken."

Og hun tilføjer: "Mål den eksisterende hylde op, find nogle nye af samme størrelse og sæt dem ind i et kabinet med monteringskroge. Dette hack giver dig også mulighed for at tilpasse dine hylder – lav dem i forskellige højder afhængigt af, hvad du vil opbevare der."