Fantastisk nem tre-ingrediens hjemmelavet spray til at fjerne kalkaflejringer på brusevæggen

Hus og have

24/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Rengøring af brusevæggen er en af de trælse husholdningsopgaver, der bliver værre jo længere den efterlades. Heldigvis er der en måde at tackle opgaven "hurtigt" på med tre ting, som du sandsynligvis allerede har i dit køkken.

Når resterende vand tørrer på overfladen, efterlader det hvide kalciumkarbonataflejringer, også kendt som kalk.

Ved at lufte ud og tørre bruseren grundigt kan man forhindre, at disse mærker dannes. Men selv med stor omhu vil nogle altid smutte igennem - og når de først gør det, er de virkelig irriterende at fjerne.

I stedet for at bruge penge på skrappe kemiske rengøringsmidler for at forsøge at fjerne pletterne, har en fan af Mrs Hinch, som er en britisk berømt gør-det selv- rengøringsinfluencer delt, hvordan man kan lave en hjemmelavet alternativ spray.

På Mrs Hinch Cleaning Tips Facebook-siden delte Miriam Howe utrolige før- og efterbilleder af sin brusevæg, der tilsyneladende var helt dækket af kalkaflejringer på det første billede og krystalklar på det andet.

Lykkelig over resultatet

Hun skrev: "Før og efter brusevæg. Jeg brugte hvid eddike, opvaskemiddel, natron og vand, men uden nogen specifikke målinger af hver. Det er fantastisk, skriver hun i opslaget og fortsætter:

"Gummihandsker på hænderne, spred det over det hele og skyl det af med vand. Tør det derefter med køkkenrulle, og pletterne vil blive fjernet hurtigt."

En deltager i gruppen spurgte i kommentarerne, om alle ingredienserne skal kombineres, eller om de skal bruges efter hinanden.

Miriam svarede: "Ja, jeg blandede det hele sammen. Jeg puttede det våde først og derefter natron, og brugte det straks, mens skummet dannes. Kvinden bemærkede også, at hun brugte denne løsning til at rengøre områder omkring brusebakken med den.

Hun fortalte videre: "Jeg fjernede grimme brune pletter omkring brusebakken, og det ser fantastisk ud. Jeg målte ingen af ingredienserne, jeg lavede det bare til en tynd pasta."

En bruger hævdede, at husholdninger kan nøjes med at bruge hvid eddike og vand til at rengøre deres brusevæg.

Som svar sagde Miriam: "Jeg bruger natron som en lugtfjerner."

Ikke kun er natron en fremragende lugtfjerner, det er også slidstærkt nok til at hjælpe med at bekæmpe pletter uden at efterlade ridser.

Når det kommer til rengøring, er eddike sandsynligvis det mest nyttige egenskab grundet dets surhedsgrad - mild nok til ikke at beskadige stoffer og overflader, men stærk nok til at fjerne genstridige pletter og aflejringer.

Når eddike kommes på pletter, især dem forårsaget af mineralaflejringer som kalk, hjælper syren med at nedbryde dem.

Kilde: Express