Få skinnende, rene gryder og pander med almindelig husholdningsgenstand

Hus og have

10/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Løsningen på at få dine gryder og pander til at skinne kan være skjult lige foran dig i dit spisekammer.

Efter selv de mest vellykkede måltider står kokke ofte over for den udfordrende opgave at rengøre bjerge af brændte gryder og pander.

En lang iblødsætning anbefales bredt, men når der ikke er tid, kan grundig skrubning føles som den eneste rigtige løsning.

Heldigvis tog en rengøringsekspert for nylig til sin YouTube-kanal, Simple and Fast, for at dele et trick, der engang blev givet til hende af en hotelindehaver:

"Ejeren af et hotel lærte mig denne enkle opskrift, og nu bruger mine venner og naboer ikke deres opvaskemiddel, som de før har gjort."

Han fortsatte: "Det første, vi skal gøre, er at tage en skål og tilsætte en kop flydende opvaskemiddel, derefter tilsætter vi en kop vand. Tilsæt så to spiseskefulde salt og tilføj til sidst en spiseskefuld natron for at forbedre opskriften".

I det følgende trin skal alle ingredienserne blandes, før blandingen kan tilsættes en ren opvaskemiddelflaske:

"Med dette kan du rengøre og få din vask til at skinne, plus dine brændte gryder og pander," bemærkede rengøringsfanen. "De vil være som nye".

Eksperter hos Branded Household har tidligere bakket op om denne metode og sagde: "Salt er faktisk ret effektivt til at fjerne brændt fedt fra bunden af pander".

Santa Plus bemærker også, at salt, kendt for sine blegningsegenskaber, længe har været brugt som et rengøringsmiddel, fordi det "renser stædige pletter på rekordtid".

Ved at demonstrere tricket på de indbagte pletter i bunden af en stor gryde bekræftede rengøringspersonalet, at gryderne så ud som nye på ingen tid.

Videoen fik mere end 12 millioner visninger, og tusinder af seere efterlod kommentarer under klippet.

En person skrev: "Jeg så videoen og så den cirka tre til fire gange. Så besluttede jeg, at jeg skulle prøve det her, jeg fortsatte med at bruge det, og det fungerede fantastisk. Jeg testede det kun på den ene side af vasken, og den er skinnende skinnende. Tak for dette fantastiske tip!"

En anden bemærkede: "Dette stof er helt fantastisk! Dette er så omkostningseffektivt og ret sikkert omkring børn."

Kilde: Express.