Få bugt med toiletkalk med naturlig ingrediens som alternativ til eddike og natron

Hus og have

14/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Toiletter invaderet af kalkaflejringer kan være frustrerende. Heldigvis er der et naturligt produkt, der fjerner disse kalkaflejringer uden skrubning.

Kalkaflejringer er et almindeligt problem i Danmark, der kan efterlade grimme pletter i toilettet og er resultatet af kalk og magnesium, der er tilbage, når hårdt vand fordamper.

Og af alle områder og apparater i hjemmene er toilettet et af de mest problematiske. Det skyldes, at der konstant er stillestående vand inde i det, hvilket er det perfekte miljø for kalkaflejringer at trives.

Hjælpende kommentarer fra Facebook gruppe

På Hinch Army Cleaning Tips Facebook-siden bad en bruger anonymt om rengøringsråd til toilettet, efter almindelige rengøringsmidler ikke kunne klare opgaven: "Siden vi flyttede ind, har vores toilet haft disse frygtelige brune pletter i skålen, jeg har prøvet blegemiddel, Viakal, Harpic toilettabletter og noget seriøs skrubning, og intet har hidtil fjernet det. Nogen råd om, hvad vi ellers kan prøve?"

Indlægget modtog over 223 svar på bare en dag. Et forslag, som mange medlemmer var enige om, var at bruge citronsyre.

Lisa Clarke kommenterede: "Hæld 125 g citronsyre i og lad det stå i en time. Kalken vil være væk."

Marie Robinson svarede: "Jeg sværger til citronsyre. Det fjerner det let."

Leah Clarkson sagde: "Hæld to kopper citronsyre ned i det om natten, og om morgenen vil det være så rent som en fløjte. Du kan købe det online eller fra en lokal butik. Det er virkelig godt. Mit toilet blev fuld af kalk, og det ordnede det lige."

Rachel Murray skrev: "Ærligt talt havde jeg sådan et ulækkert toilet, prøvede absolut alt, men citronsyre var min frelser. Jeg ser bogstaveligt talt på mit toilet med forundring."

Citronsyre er en naturligt forekommende syre, der især findes i citroner og limefrugter. Det anbefales imidlertid ikke at bruge citroner eller limefrugter til at fjerne kalkaflejringer fra toilettet. Dette skyldes, at citronsyre er meget mere koncentreret end citron- eller limesaft.

Kilde: Express.