Er der spildt vin på sofa eller tæppe? Simpel metode fjerner alkoholpletter

Hus og have

19/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Hvis du eller nogen, du kender, har formået at spilde alkohol, hvad enten det er nytårsaften eller en anden dag, behøver du ikke at fortvivle. En rengøringsekspert har delt de bedste måder at redde dit tæppe eller sofa på.

Alkohol kan være mareridtsagtig at rengøre, hvis det bliver spildt – især rødvin.

Men når vi fejrer og drikker, som mange fx gjorde nytårsaften, da de fejrede det nye år, føles det uundgåeligt, at der kan komme uheld.

Og meget ofte, når vi har det sjovt, har man måske ikke lyst til at tage gummihandskerne og rengøringsmidlerne frem.

Så dagen efter står du ofte tilbage med vanskelige pletter på din sofa eller tæppe, der synes næsten umulige at fjerne. Men fortvivl ikke, hvis du i dag står over for nogle hårde alkoholpletter.

Når det kommer til de bedste måder at rense alkoholpletter op på, afhænger det af, hvilken type det er.

Det forklarer Rosen Delchev, en rengøringsekspert fra Fantastic Services. Hvis det er rødvin, har du kun brug for vand og eddike: "Dup pletten med en ren klud for at absorbere overskydende væske. Sørg for at blande en opløsning af lige dele vand og hvid eddike. Fortsæt med forsigtigt at duppe pletten med opløsningen ved hjælp af en ren klud. Efter det, skyl med vand og dup tør."

Men hvis det er Bailey, der er blevet spildt, skal du måske blande et mildt vaskemiddel med vand og duppe pletten med det efter at have duppet den med et stykke køkkenrulle.

Rosen tilføjede: "Skyl området med rent vand og dup derefter tør."

Hvis du har haft en ulykke med spiritus, skal du stadig duppe pletten med en ren klud. Derefter bør du ifølge rengøringseksperten blande en opløsning af varmt vand og et par dråber opvaskemiddel:

"Dup forsigtigt pletten med opløsningen, skyl derefter med vand og dup tør."

Og endelig hvis du har spildt Guinness, så kan du efter at have duppet for at fjerne overskydende væske blande en opløsning af vand og mildt vaskemiddel, f.eks. opvaskemiddel, og derefter fortsætte med at duppe, skylle og derefter tørre.

Kilde: Mirror.