Ekspert slår fast: Sådan skal glassene stå i skabet

Hus og have

29/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvordan stiller du dem?

Tænker du overhovedet over, hvordan du sætter glassene ind i skabet?

Måske har du engang tænkt det igennem og taget en beslutning om, hvorvidt de skal stå, som man vil bruge dem, eller om de skal sættes med bunden i vejret.

Mange vælger givetvis den sidste mulighed, men spørgsmålet er, om det er en god idé.

I en video, der har fået svimlende 3,6 millioner visninger og 128.000 likes indtil videre, har TikTok-brugeren @bs.hidden.secrets delt sit seneste køkkenhack med sine mange følgere.

Ifølge den populære TikTokker, som har mere end 76.000 følgere, vil det at opbevare glassene på hovedet betyde, at alt vægten bliver båret af glassets kant - og det er, ifølge TikTok-kanalen, den mest skrøbelige del af glasset.

"Over tid er der større sandsynlighed for, at glasset går i stykker," forklarer @bs.hidden.secrets.

Hvad siger en ekspert

I kommentarfeltet til videoen var brugerne delte. Nogel var enige i TikTok-stjernens råd, og en kommentar pointerede i øvrigt, at det er "ulækkert at opbevare den del, du drikker af på overfladen", på grund af, at den samler støv.

Omevendt argumenterer størstedelen af brugerne for, at løsningen måtte være at købe stærkere glas, ligesom videoen generelt fik hårde ord med på vejen.

Men er der egentlig en rigtig og forkert måde at opbevare glassene på?

Den kulinarisk producent Clare Langan fortalte til hjemmesiden marthastewart.com, at der ikke er nogen 'forkert måde' at opbevare sine glas på.

Hun giver imidlertid også bs.hidden.secrets ret et stykke hen ad vejen - i hvert fald når det kommer til mere sarte glasvarer som champagne- og vinglas, hvor det er mere sikkert at opbevare dem oprejst.

Samtidig anbefaler hun, at man opbevarer mindre brugte krus og glas med kantsiden nedad, da det kan forhindre støv i at samle sig.

Når det kommer til tykkere glas siger eksperten, at det er sikkert at stable dem oven på hinanden - hvilket også kan hjælpe med at forhindre støv, og også hjælper med at spare plads.