Ekspert deler hotellernes hemmelighed: Sådan får du de blødeste håndklæder

Hus og have

15/12/2023

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skrevet af Kathrine Frich

Det er en særlig vaskemetode som de bruger.

Det kan være frustrerende, når håndklæder bliver stive og hårde, men der er en billig vaskemetode til at få dem luftige og bløde igen.

Det skriver Express

Der er ikke noget bedre end de ekstra bløde håndklæder, du finder på hotelværelser, og på trods af at de er vasket grundigt, holder håndklæderne deres behagelige tekstur.

Hemmeligheden bag bløde håndklæder

Almindelige håndklæder i dit hjem kan nemt blive murstenshårde, stive og forringes over tid ved brug, men der er et enkelt hotelvasketrick til at holde håndklæder bløde.

Eksperterne hos Homefords har afsløret, at hemmeligheden bag "super bløde håndklæder" er hvid eddike, som bedst bruges i stedet for skyllemiddel eller pulveriseret vaskemiddel til at genoprette dine håndklæder.

I et blogindlæg forklarede Homefords:

"Blødgøringsmidler og pulvere skader fibre og reducerer absorberingsevnen. "I stedet vælger hotellerne et organisk vaskemiddel som eddike for at holde håndklæder til at se helt nye ud."

I blød i varmt vand

Hoteller bruger dette enkle trick til at holde deres håndklæder hvide og bløde på trods af at de bruges dagligt, da sæberester med tiden kan samle sig i vaskemaskiner, hvilket får håndklæder og andet tøj til at blive stift.

For at få håndklæderne bløde igen, skal du først pletbehandle eventuelle pletter på dine håndklæder, før du smider dem i maskinen.

Du skal blot lægge håndklæderne i blød i varmt vand og en pletfjerner efter eget valg i mindst en time, før du lægger dem i vaskemaskinen.

Homebase skrev:

"Vi ved, at tøjvask kan være en opgave, men at tilføje dette ekstra trin er forskellen mellem lyse eller beskidte håndklæder," skrev Homebase og tilføjede:

"Hoteller har adgang til specialistformler, som du ikke kan finde på butiksgulvet, men der er masser af løsninger, der fungerer lige så godt. For eksempel er Vanish Gold Oxi Action Trigger Spray et godt valg, der kan trænge ind og fjerne snavs på få sekunder."

Tennisbolde i tørretumbleren

Læg derefter en kop hvid eddike i vaskemiddelskuffen på din vaskemaskine og tilføj dine håndklæder.

Homefords skrev:

"Eddike er et billigt og lugtfrit alternativ til skrappe kemikalier. Ud over at være naturligt anti-bakteriel, er det en miljøvenlig løsning, der ikke efterlader en kalkholdig rest."

Vask håndklæderne på deres almindelige vaskeindstilling, og når de er klar, kan de lægges i tørretumbleren.

Der er dog stor risiko for overophedning af dine håndklæder i tørretumbleren, hvilket også kan få dem til at hærde.

"Hoteller bruger en lavere indstilling på tørretumbleren for at forhindre krympning. De linetørrer også fugtige håndklæder i stedet for at lade dem samle meldug i tromlen," skrev Homebase

Et sidste, men usædvanlige trick til at holde håndklæder bløde og luftige, er at placere et par tennisbolde inde i tørretumbleren sammen med håndklæderne. Homebase skrev: "Det lyder måske skørt, men når kuglerne vælter, fjerner de folder, fremskynder tørreprocessen og blødgør dine håndklæder."