Ekspert deler genialt tip til fuldstændigt rene spejle med minimal indsats

Hus og have

16/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Tandpastapletter spreder sig nemt på badeværelsesspejlet, men de vil ikke altid lige let af igen. Men ifølge en rengøringsekspert så griber vi også ofte opgaven helt forkert an.

Det er lige meget, hvor mange timer du bruger på at gøre rent i dit hjem, der bliver en ny bunke snavset service og tøj, der skal sorteres på mandag.

Men rengøringsekspert Caroline Soloman fra New York hævder, at vi har begået en stor fejl, når vi ryddede op, hvilket får os til at arbejde over.

For nylig lavede Caroline en TikTok-video hvori hun sagde: "Dette er en af de største rengøringsfejl - og hvordan man løser det så? Hver gang vi renser en overflade, er vi fristet til straks at tørre den af, men produkterne skal sidde for at den kan fjerne snavs ordentligt."

Hun anbefaler at sprøjte de snavsede overflader og lader dem stå i "et par minutter", før du tørrer dem af. I denne tid siger hun, at du kan komme videre med andre job som at støvsuge eller vaske op.

Caroline tilføjede: "Jeg vender tilbage til overfladen, og det er pænt og rent - lad produktet gøre arbejdet for dig."

I en kommentar til hendes video sagde en bruger: "Jeg bruger sprit til at rense mine spejle. Det vil være væk, når jeg kommer tilbage."

En anden bruger tilføjede: "Med min ADHD ville jeg først huske at komme tilbage næste dag, og stregerne ville være meget værre."

En tredje bruger sagde: "Hvis jeg gør dette, vil jeg helt glemme, at jeg sprayede mine spejle i første omgang."

Den ulækre tandbørste

Det kommer efter, at Caroline delte de "fem ting, som du måske glemmer at rense", med tandbørsteholderen som nummer et.

Hun siger, at der er en enkel løsning for at undgå, at der ophobes snavs i det - og det hele starter med at skifte til en tandbørsteholder, der tåler opvaskemaskine.

I klippet, som er blevet set næsten 28.000 gange, sagde hun: "Rengør i opvaskemaskinen en gang om ugen, hvis den tåler opvaskemaskine." Til støtte for sit tip sagde en Reddit-bruger: "Tandbørsteholdere bliver slemme i bunden, så smid dem i opvaskemaskinen hver uge eller deromkring.

"Det resterende vand, der klæber sig til tandbørsten efter brug, glider ned og samler sig i bunden af tandbørsteholderen, hvor det sidder og gror bakterier og bliver til et ulækkert gråt slam. Skyl det ud i vasken og sanér det derefter i opvaskemaskinen en gang om ugen eller deromkring."

Ved at dele de andre "glemte" steder, der trænger til rengøring, siger Caroline, at folk ofte glemmer at rense deres yogamåtter og deres vasketøjskurve. "Spray ned på begge sider [af yogamåtten] med halv vand og halv eddike. Tør med en klud og hæng derefter til tørre," sagde hun.

"Støv og snavs kan nemt opbygges ved bunden [af dine vasketøjskurve]. Tør bunden af med en mikrofiberrenseklud og universalspray." Caroline siger, at folk regelmæssigt skal skylle deres genanvendelige indkøbsposer og genanvendelige vandflasker med varmt sæbevand for at forhindre snavs i at samle sig.