Dyrk dine egne jordbær: 3 geniale tips til den bedste høst

Hus og have

31/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Du kan både få flere og sødere bær.

Så dejlige som butikskøbte jordbær kan være, er der intet som at dyrke dine egne, og hvis du er meget heldig, ender du med nok til at se dig hele sommeren.

Det skriver Mirror.

Fra kander med fløde til skåle med forfriskende is, jordbær er det perfekte tilbehør til mange af dine foretrukne sommerspiser, og du kan spare masser ved at dyrke dem i din baghave.

En nem plante

Heldigvis behøver du ikke at have særlige færdigheder, når det kommer til dyrkning af jordbær, som er ret nemme at dyrke og passe på.

Hvis du vil tage tingene til det næste niveau, er der dog nogle tricks og tips, du kan prøve for at få en blomstrende busk sprængfyldt med så mange lækre, saftige jordbær, at du vil tilbyde dem ud til naboerne.

I et forsøg på at finde ud af, hvordan man dyrker nok jordbær til hele sommerferien, talte Mirror med Holly Tyers, en haveekspert, der driver frø-abonnementstjenesten, Can I Dig It?

Så mange bær som muligt

Den grønfingrede Holly, som har været passioneret omkring at dyrke frugt og grønt siden sin barndom, og hjalp til i sin fars kolonihave, har rådgivet andre gartnere om,, hvordan de også kan få en stor afgrøde af jordbær.

"Jordbær er en hårdfør lille plante. De kræver lidt vedligeholdelse og vil hvert år give dig nye planter, som du kan dyrke endnu flere jordbær af. Men hvis du vil have en episk høst i år, så sørg for at give dem en sund klat godt rådnet gødning. Dette vil accelerere plantevæksten, hvilket svarer til flere jordbær," fortæller Holly og fortsatte:

"Hvis du ikke vil fodre de lokale fugle, skal du huske at putte net dine jordbær, ellers vil der ikke være nogen til dig. Planterne burde være sikret mod frostskader nu, men alle blomster på dine planter, der har en sort midte, vil være blevet nappet af frosten og ikke producere et jordbær. Så du kan lige så godt klippe det af. Når planten har dyrket nogle jordbær, vil den begynde at lave flere planter. Hvilket er lidt upraktisk, når man gerne vil have den til at lave flere jordbær! Skær de fleste af disse 'løbere' af, og du kan måske få en lækker anden høst. "

Sødere smag

Den kloge frugt- og grønt-guru har også delt sit bedste tip til en sødere smag og rådgivet havefans om at dyrke Almindelig hjulkrone ved siden af ​​jordbær og hylder dette som den perfekte ledsagerplante.

For dem, der ikke er bekendt med Almindelig hjulkrone - en plante, der nogle gange romantisk omtales som en stjerneblomst - siges denne smarte urt at være en fantastisk afskrækkende, når det kommer til at holde de irriterende skadedyr væk, der ellers kunne ende med at ødelægge din frugt.

Mange gartnere rapporterer også anekdotisk, at Almindelig hjulkrone hjælper med at forbedre smagen af ​​dine jordbær, hvilket giver dem en endnu sødere, solrigere smag.