Du ved det næppe: Det betyder de forskellige farver på dine rengøringssvampe

Hus og have

20/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Farven indikerer, hvilke opgaver de er mest velegnede til!

Når du køber en pakke køkkensvampe, lægger du nok mærke til, at svampene ofte har forskellige farver.

Umiddelbart kan man måske tro, at det bare er for at gøre pakken mere iøjnefaldende, og dermed øge chancerne for salg, men det er ikke hele historien.

Farven på en køkkensvamp er ikke kun for udseendet, da den faktisk også spiller en afgørende rolle for, hvad den bestemte køkkensvamp bør bruger til af rengøringsopgaver.

Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige svamp, men mange mennesker er ikke klar over dette.

Forskellige farver, forskellige formål

Ifølge det ukrainske netmedie, Obozrevatel (som dog også skriver på engelsk), er farverne på svampene en indikator for, hvor grove de er.

Den grønne svamp, der er kendt for sin sejhed, er ideel til at fjerne genstridigt snavs og snavs. Dens slibende natur betyder dog, at det ikke er det bedste valg til delikat service, da det kan efterlade ridser.

For en lidt blidere rengøringsmulighed anbefales den røde svamp. Selvom den er mindre slibende end den grønne svamp, giver den stadig effektiv rengøring med minimal risiko for at beskadige overflader. Dette gør det til et bedre valg til varer, der kræver lidt mere pleje, såsom vinglas eller porcelænsfade.

For de mest sarte genstande, såsom fine vinglas eller skrøbelige krus, er gule eller blå svampe de bedste muligheder. Den gule svamp er særligt effektiv til skånsomme ting, hvilket sikrer, at overfladerne forbliver ridsefri.

Den blå svamp skiller sig ud som den blødeste mulighed, hvilket gør den til det sikreste valg til meget delikat porcelæn. Dens blide natur sikrer dig mod ridser og bevarer kvaliteten og udseendet af dit dyrebare service.

Derudover er den blå svamp et glimrende valg til vaskepander, da dens blødhed hjælper med at opretholde pandens tilstand over tid.

Så næste gang, du skal i gang med rengøringen, kan du passende overveje, hvad du skal gøre rent, og så lige finde denne artikel frem igen for at være sikker på, du vælger den rigtige svamp til formålet!