Derfor skal du give dine planter et skvæt danskvand i ny og næ

Hus og have

29/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er forbavsende mange fordele ved det!

Vi ved alle, at planter har brug for vand for at vokse, men er det lige meget, hvilken slags vand de får?

Nogle mennesker hydrerer deres blomsterbede med postevand, regnvand, isterninger og endda kartoffelvand. Det ser dog ud til, at planter har præferencer ligesom mennesker gør.

Danskvand kan være et godt drikkevarevalg til haver. Denne kulsyreholdige drik er fyldt med kalium, fosfor, brint, calcium, zink og natrium - alle elementer, som din vegetation har brug for for at trives.

Plus, tilstrømningen af ​​kuldioxid fra alle boblerne hjælper med plantens fotosyntese.

Det skriver House Digest.

Mineralerne i kulsyreholdigt vand fremmer vækst, øger tørkemodstanden og gør løv grønnere. Tilslut dog ikke din haveslange til en danskvandstank endnu. Der er regler for vanding med kulsyrevand, og ukorrekte foranstaltninger kan skade dine grønne babyer.

Undgå omvendt osmose, rodchok og visne blomster ved at fugte dine haver med sprudlende vand på den rigtige måde.

Hvordan og hvornår man skal vande planter med danskvand

For at dine indendørs og udendørs planter kan drage fordel af danskvand, er det bedst at fortynde det. Bland en del almindeligt vand med en del sodavand til din plantes perfekte drink.

Du vil heller ikke bruge blandingen hver gang, i stedet gemme den for hver tredje eller fjerde vanding. Undgå tonic vand og kulsyreholdige drikkevarer med madfarve eller sukker. Dine hortensiaer har ikke brug for mousserende honningjordbærvand. Sukkeret kan skade floraen og udløse omvendt osmose, som dehydrerer planten.

Brug din sukkerfri og farvefri danskvand ved stuetemperatur. Hvis drikkevaren er for kold, kan den chokere plantens rødder, især frøplanter, og hæmme dens vækst.

Mens danskvand er en opgradering til almindeligt vand, har væsken ikke nok næringsstoffer til at erstatte gødning. Det bør dog ikke bruges sammen med gødning. De to reagerer, når de blandes, hvilket skaber ekstra brus og reducerer mineralernes effektivitet.

En anden ting at huske på er, at kulsyreholdigt vand er surt og kan sænke din jords pH. Hvis din plante trives i et alkalisk miljø, foretrækker den måske stadig almindeligt vand frem for brus.

Men hvis dit havebed er for basisk, er danskvand et godt hack til at rette op på ubalancen i jordens surhedsgrad.