Derfor må du aldrig sætte din stueplante i vindueskarmen

Hus og have

01/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mette N.

Du bør aldrig placere dine elskede stueplanter i en vindueskarm, på trods af hvor flotte de kan se ud foran dit vindue.

Hvis du har sat din yndlingsstueplante i vindueskarmen, kan det være en god idé at flytte den hurtigst muligt.

Det skriver Mirror

De grønne oaser

Stueplanter kan tilføje så meget til dit hjem: bringe en fredfyldt, beroligende atmosfære og give nogle smukke grønne områder, der forskønner dit hjem.

At få mest muligt ud af dine stueplanter er ikke altid så simpelt som at tage en plante med hjem fra butikkerne og placere den på det mest iøjnefaldende sted.

Alle planter har forskellige behov, der skal opfyldes, for at de trives så meget som muligt.

Et af de allermest benyttede steder, du måske tænker at placere din nye plante, kunne faktisk være det værste sted at sætte den: vindueskarmen.

En kirkegård for planter

Det kan måske være fristende at sætte din stueplante i vindueskarmen, hvor den vil skabe en smuk silhuet og få så meget lys som muligt, men det kan faktisk være rigtig skadeligt for din plante.

Ikke alle planter har de samme behov, og nogle af de mest almindelige stueplanter vil ikke være glade i et vindue.

Dette inkluderer violer og fredsliljer, som begge kan opleve, at for meget sol vil svide deres blade og efterlade dem markeret med grimme sorte striber på løvet, rapporterer Daily Star.

Ifølge Royal Horticultural Society omfatter andre almindelige planter, der ikke vil nyde at blive efterladt i direkte sollys, edderkoppeplanter, slangeplanter, vedbend, bregner og begonier.

Disse planter må stå i vindueskarmen

Men hvis du hungrer efter at bruge en vindueskarm som planteudstilling i dit hjem, så har du stadig nogle muligheder, men du skal nøje udvælge en plante, der vil trives i meget direkte sollys.

Gardener's World forklarer, at den retning, dit vindue vender, også gør en forskel, fordi flere planter kan klare at blive placeret i en nordvendt vindueskarm end en solrig vest- eller sydvendt vindueskarm.

I et lyst vindue, der får meget sol, bør du vælge en aloe vera-plante, som vil leve lykkeligt i den solrige karm, ligesom kaktusser og sukkulenter.

Hvis du er ude efter en blomstrende plante, så er pelargonier og bougainvillea begge gode valg og passer fint sammen. Begge planter elsker at få så meget sol, som de overhovedet kan.

Det er også vigtigt at huske de temperatursvingninger, der sker i en vindueskarm – ofte kan disse områder i hjemmet svinge fra at have træk og kulde til brændende varme.

Så hvis du bemærker, at din plante ikke reagerer godt på sin placering, så tøv aldrig med at flytte den til et andet sted i dit hjem, hvor det måske er sundere for den at være.