Blomsterhandler afslører: Sådan får du din buket til at holde hele ugen

Hus og have

30/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Blomster er en dejlig ting og kan pynte i alle rum, men ofte bliver blomsterne visne og dør før man for købt nogle nye.

Der er intet som smukke friske blomster til at lyse et værelse op i dit hjem. Men du kan risikere, at de ikke holder så længe, ​​som du ønsker, de ville. Uanset om du er fan af roser, solsikker eller liljer, har en blomsterhandler afsløret, at der er en måde, hvorpå du kan få dine blomster til at 'trives i længere tid', hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge så mange penge på at erstatte dem.

Blomsterhandleren Jane Scott har delt sin ekspertise med Mirror angående et par almindelige spørgsmål til hvordan man sikrer sig, at en buket blomster og planter "trives i længere tid end de garanterede fem dages friskhed."

Næring til planterne

Selvom det kan være alt for nemt at overse den planteføde, der følger med dine blomster, er det "meget vigtigt for at holde blomsterne trivelige i længere tid" - så det bør bruges.

Jane sagde: "Det er almindeligt, at folk overser vigtigheden af ​​planteføde eller blot lægger pakken til side og glemmer at fodre deres buket"

"Det kan virkelig hjælpe med at forlænge deres levetid ud over de fem dage."

Og hvis blomster ikke kommer med planteføde, er en "simpel metode" at tilføje en lille mængde sukker til vandet hver dag for at hjælpe med at "nære blomsterne" for at sikre, at de holder så længe som muligt. De fleste husstande vil alligevel allerede have sukker i deres skabe.

Hold dem langt væk fra frugt

Du bør også gøre en indsats for at læse instruktionerne, der følger med blomsterne, og forsøge at følge dem så tæt som muligt. Når du trimmer blomster bør du sigte efter en 45-graders vinkel, da dette vil give mulighed for et større overfladeareal, hvilket betyder øget hydrering, som er "nøglen" til lang levetid.

Jane sagde også, at det er bedst at holde dine friske blomster væk fra frugter og forklarede: "Frugter som bananer, æbler og pærer frigiver ethylengas, som stimulerer modningen."

"Med andre ord kan denne gas få tingene til at gå ned ad bakke med en hurtig hastighed, bl.a. blomster og planter."

Her må de IKKE stå

Vandet skal derudover skiftes jævnligt, hvis du vil holde blomsterne så friske som muligt. Hun sagde: "Hvis man ikke skifter vandet ud regelmæssigt, kan det føre til, at der ophobes bakterier i vasen, hvilket kan føre til, at blomsterne visner hurtigere."

"Det anbefales bestemt at skifte det ofte for at nyde blomsterne i længere tid."

På trods af hvad du måske tror, ​​vil placering af blomster ude af direkte sollys også sikre, at de holder længere. Jane sagde: "Blomster bør holdes væk fra direkte sollys, så det er ofte værd at undgå at placere buketter i vindueskarmene."

"Med planter bør du tjekke etiketten, da hver art vil have specifikke retningslinjer for, hvor du er bedst at placere dem. "