Blikkenslager deler solidt vintertrick for at få hurtigere varme radiatorer

Hus og have

25/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En professionel blikkenslager har delt sit vintertrick for at sikre, at dine radiatorer varmes hurtigere op – og du behøver ikke en kasse med specialværktøj for selv at prøve det

Mange af os er nok noget vrisne over, at vinteren er lige om hjørnet.

Det betyder mørke, kulde og ikke mindst højere energiregninger på grund af øget brug af lys og varme.

Men nu har en professionel blikkenslager delt fire stykker visdom om, hvordan du får dine radiatorer varmere, samtidig med at de varmes dejligt hurtigt op.

Bedst af alt behøver du ikke at have nogen specialviden for at følge hans eksempel.

Ryd enhver genstand væk fra dem

Først og fremmest skal du sørge for, at dine radiatorer ikke er dækket af genstande, der kan påvirke den samlede effektivitet.

Zhelyazko fortalte: "Radiatorer fungerer ud fra princippet, at varm luft stiger ved naturlig konvektion. Enhver genstand, der placeres på eller under dem, vil næsten med sikkerhed forstyrre denne proces, så sørg for at holde dine radiatorer fri for rod."

Frem med støvekosten

Udover at se uskønt ud kan et lag af støv forhindre varmeudveksling ved at tilstoppe radiatorernes lameller (de lodrette rør, der fører kølevandet).

Denne tilstopning reducerer effektiviteten, så det er vigtigt at sikre, at du fjerner alt støv.

Her er en lang, tynd støvekost det ideelle værktøj til jobbet.

Tag dig tid til at balancere dine radiatorer

Balancerede radiatorer refererer til, når du justerer dine radiatorventiler for at sikre, at alle radiatorer varmes op med samme hastighed.

For eksempel kan kolde pletter på individuelle radiatorer indikere luft, der er fanget i systemet, hvilket betyder, at det er tid til at udlufte dem.

Ifølge Yanchev handler det om, at "hvis et rum altid er koldere, eller hvis dets radiator tager lang tid om at varme op, skal du måske balancere radiatorerne. Ved at gøre dette sikrer du, at de varmes ensartet op, uanset hvor tæt de er på kedlen."

Se den vejledende video nedenfor, hvis du er i tvivl om, hvordan du balancerer dine radiatorer.

Overvej at investere i radiatorventilatorer

Radiatorventilatorer henviser til små elektriske ventilatorer, som du kan placere øverst eller nederst på din radiator, hvilket hjælper med at forbedre ydeevnen og hurtigt varme dit rum op.

Som forklaret af Yanchev: "Ved at trække luft gennem radiatorernes lameller hjælper de med at udsende så meget varme som muligt."

Kilde: Mirror