8 ting, du ikke vidste, du kunne gøre rent med barberskum

Hus og have

28/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ja, du kan faktisk gøre din sofa rent med det ...

Vidste du, at du kan gøre rent med barberskum i næsten alle rum i dit hjem?

Det er måske ikke det første, du tænker på, når du tænker på rens af puder, rengøring af polstring, spejle og mere, men du vil blive glædeligt overrasket over dens evner til at genopfriske alt fra din bedste sofa til dine badeværelsesfliser.

Uanset om du planlægger din årlige forårsrengøring, eller vil prøve barberskum på en sofa for at se, om rygterne er rigtige ... Giv denne ubesungne rengøringshelt en chance, og vi lover, at det vil være det værd for dit hjem og dit budget!

Brug barberskum til at rengøre sofaen

Har du hørt hypen om at bruge barbercreme til at rengøre en sofa? Det er ægte og ikke så langt ude, som du tror.

Skumkonsistensen af ​​barbercreme gør det til et godt alternativt møbelrens, da du virkelig kan arbejde det ind i tekstilerne med en børste, svamp eller klud.

Det vil være muligt at bruge på stort set ethvert stof, og endda på en lædersofa, takket være dets plejende ingredienser som lanolin og glycerin (som du også finder i læderrens).

Gør dit badekar rent med barberskum

Hvordan? Og hvorfor? Nå, hvis du renser et kar, har et hjørnebadekar eller bare en dårlig ryg og et dybt kar, vil du måske ikke gøre alt det lænende. Så det er her, barbercreme er praktisk.

Spray rigeligt over en moppe eller kost og skrub dit karbad og skyl derefter! Dette er meget mere effektivt end at forsøge at dække hele karret med en klud og spray.

Faktisk kan du bruge barberskum til at rense alle dine badeværelsesoverflader – vasken, fliserne, flisefuger og armaturer i rustfrit stål. Det er som en skumversion af din universalvasker til badeværelset.

Gør spejlene skinnende rene

Intet spejlrensende produkt? Barbercreme vil være en fornøjelse at rense et spejl – bare spray noget på en blød basismikrofiberklud, fra for eksempel Amazon, og tør grundigt af for en stribefri finish.

Åh, og du kan selvfølgelig også bruge den til at pudse vinduer – bare køb en gummiskraber i stedet for en klud for at gøre arbejdet lettere.

Brug det som toiletrens

Jep, barbercreme er et glimrende alternativ til almindelige metoder til rengøring af et toilet! Igen, takket være dens cremede konsistens, klæber den meget bedre til snavset på din toiletkumme end en rengøringsspray. Det er faktisk ret ens i handling til kommercielle toiletrensere, bare med lidt andre ingredienser. Alt du skal gøre er at sprøjte noget på din toiletrensebørste og skrubbe væk! Alkoholen i barbercremen er særligt gavnlig, da den dræber bakterier under rengøring.

Du kan også bruge den til at rense selve toiletbørsten.

Få udluftningsriste renset i dybden

Rengøring af ventilationsdæksler er aldrig sjovt, fordi de er så akavede, og de bliver virkelig snavsede, hvilket ofte gør rengøringssprays ineffektive, når du forsøger at rense mellem lamellerne. Det er her, barbercreme og en gammel tandbørste er meget praktisk ...

Du har gættet det: Spray noget barberskum over tandbørsten og gå løs på snavset, der sidder fast på udluftningens rist.

Hvis du kan tage den af ​​til en skylning bagefter, er det endnu bedre.

Gør køkkenskabene rent

Ja – barberskum er sikkert at bruge på malede døre! Det fungerer godt til at fjerne madpletter og fingeraftryk fra skabslåger.

Så hvis du undrer dig over, hvordan du rengør køkkenskabe og ikke ønsker at ødelægge lakken, er barberskum et ret sikkert bud. Bare brug en mikrofiberklud til at hjælpe dig.

Åh, og du kan også bruge det på andre malede møbler.

Gør din madras så god som ny

Hvis du har ledt efter en effektiv og sikker måde at pifte din bedste madras op, kan barberskum måske gøre tricket.

Spray rigeligt og arbejd ind i eventuelle pletter med en svamp, børste eller klud. Det fantastiske ved at rense en madras med barbercreme er, at den fordamper hurtigt, så du ikke behøver at vente i evigheder på, at din madras tørrer.

Toptip: Test din barberskum først for at sikre dig, at du ikke har noget imod lugten. Det er sandsynligt, at duften vil blive hængende et stykke tid, så du risikerer at få din søvn afbrudt, hvis du synes, at duften er ubehagelig eller for stærk.

Perfekt tæpperenser

Plet på dit tæppe og intet praktisk til at fjerne det? Sprøjt lidt af barbercremen på, arbejd det ind med et klæde, lad det sidde en halv time. Fugt kluden og fjern eventuelle rester. Du skal muligvis gentage dette et par gange, når du rengør et tæppe, hvis pletten er genstridig.

Mens den bedste tæpperenser i sidste ende er den langsigtede løsning til at rense tæpper, kan du blive overrasket over kraften i din gennemsnitlige barberskum til at fjerne det irriterende spild, især hvis du får rødvin ud af tæppet ...

Hvorfor fungerer det så godt?

Hvis ideen om at bruge barbercreme, til at gøre rent i huset stadig lyder lidt langt ude, kan du ændre mening, når du har lært om ingredienserne i typisk barbercreme.

Ingredienserne i de fleste typer inkluderer:

  • Lanolin (et voksagtigt stof, der hjælper med at skabe den tætte, blødgørende tekstur)

  • Glycerin (en hudplejende og smørende ingrediens)

  • Triethanolamin (et meget effektivt overfladeaktivt stof)

  • Stearinsyre (en komponent i sæbefremstilling, der hjælper med at skabe skum)

  • Benzylalkohol, som både har blødgørende og antibakterielle egenskaber

Disse enkle ingredienser, der er brugt i barbercreme i årtier, giver sammen barbercreme dets bløde skum, dets hudblødgørende effekt og den antibakterielle effekt i tilfælde af et snit.

Kilde: RealHomes