Disse hverdagsprodukter tager kampen op mod myrerne

Hus og have

29/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Er du også træt af seksbeede ubudne gæster, der kan komme ind alle steder? Så har du sikkert myrere, men du behøver ikke bruge penge på gift, for at slippe af med dem igen. Her er 6 gode tricks til at tage kampen op mod dem.

At have myrer i huset er ret almindeligt og udgør ingen trussel, så længe de ikke forstyrrer din mad eller have. Men når sommeren nærmer sig, kan tilstedeværelsen af ​​myrer i hjemmet øges, hvilket skaber et problem både i og uden for dit hus.

Myrer kan gøre din have til en katastrofezone og endda invadere både køkkenet og spisekammeret. På grund af dette bruger mange gift i form af sprøjter eller dåser til at mindske problemet.

Problemer med de gængse produkter, som eksisterer på markedet er desværre, at de er fulde af giftige kemikalier, der kan påvirke sundheden for dine kæledyr, din have og endda dit eget helbred.

Heldigvis findes der naturlige alternativer til disse kemikaliebaserede produkter, der fjerner myrerne uden negativ indvirkning på dit helbred og miljøet.

Svenske eksperter deler her deres "sunde" alterntiver til myregiften.

Hvidløgsvand

Lugten af det kogte hvidløgsvand er meget irriterende for myrer. Denne naturlige behandling vil hjælpe med at slippe af med dem og beskytte dit hjem.

Alt du skal gøre er, at tage en håndfuld hvidløg og lægge dem i blød et døgns tid, hvorefter du så koger din cocktail i 15 minutter og så kommer det i en sprøjteflaske.

Ris

I helt almindelige ris findes der giftsporer, som er giftige for myrerne, når de bliver udløst.

Måden du bruger risene på er ved at drysse nogle ud ved myrernes bo. Det får dem til at skynde sig at samle dem op og tage dem med ed i deres bo. Hernede vil varmen så påvirke giftstofferne i risene, så de kan komme ud og tage hånd om myrerne i tuen.

Appelsinskræl

De fleste smider deres appelsinskræller ud uden at være klar over, at de har fantastiske egenskaber, som kan bruges til bedre sundhed og rengøring i hjemmet.

I dette tilfælde indeholder de et stof, der er giftigt for myrer.

Det eneste du behøver er at hakke eller rive appelsinskallen og sprede den rundt i områder, hvor myrer normalt ses.

De vil bære stykkerne af appelsinskal hjem til deres rede, hvor de frigiver et giftigt stof, der dræber dem.

Gær

Gær er meget irriterende for myrer, samtidig med at de finder det meget appetitligt. Når man lægger gær i nærheden af ​​en myretue, bliver de tiltrukket af lugten, men når de spiser den, dør de.

Bland 100 gram tørgær med en liter vand og 100 gram sukker.

Læg denne blanding i små pakker og fordel dem i haven eller områder af huset, der er invaderet af myrer.

Peberkorn

Peber er en anden naturlig ingrediens, der holder myrer væk og hjælper med at forhindre dem i at overtage din have eller dit hus.

Find en god sprøjteflaske og fyld den med friskkværnet peber og vand, mere behøver du ikke, for at gå til modangreb på de små dyr.

Citronsaft

Citronernes syrlighed og bitterhed irriterer myrer og driver dem væk. Denne blanding virker dog kun i et lille stykke tid og skal påføres igen hver dag, hvis du vil opnå gode resultater.

Pres saften fra en citron og bland med 200 ml vand. Hæld det i en sprayflaske.