Stopper rørene: 5 ting, du aldrig må hælde ud i vasken

Hus og have

13/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan spare dig en masse besvær og en dyr VVS-regning.

Der er ikke noget værre end at åbne for hanen for kun at opdage, at afløbet er blokeret.

Tegn på en blokeret vask omfatter dårlig lugt, der kommer fra afløb, vand, der løber langsommere væk fra håndvaske eller bade, affald eller spildevand, der kommer tilbage i toilettet eller håndvasken, og toiletter, der tager længere tid at skylle ud end normalt.

Selvom en lille blokering måske ikke virker som en ting, der skal fikses akut, kan det føre til et mere alvorligt problem, hvis det ikke bliver fikset.

En af hovedårsagerne til et tilstoppet afløb er at hælde visse genstande ned i vasken, der kan forårsage blokeringer.

I et forsøg på at hjælpe boligejere med at undgå en stor VVS-regning har eksperter hos Mira Showers delt de mest almindelige husholdningsingredienser, som kan føre til blokerede afløb - og som derfor aldrig bør hældes ned i vasken.

Fra hudplejeingredienser til køkkenting: Det er ikke kun hår og fedt, der kan forårsage blokeringer.

Natron

Selvom natronofte hyldes som en nøgleingrediens til rengøring i hjemmet, kan natron forårsage blokeringer, hvis det bliver skyllet ud i afløbet, når der ikke er nogen blokering.

Faktisk kan natron ifølge eksperter bryde rørene ned over tid, da det er naturligt slibende.

Olier

Selvom olier fra både mad og krop teknisk set kan virke som væsker, så størkner det hurtigt, når det bliver kølet af.

Hvis først det sidder i rørene, stoppe det simpelthen for vandets mulighed for at løbe igennem rørerne

Honning

Honning kan ofte ses krystallisere og hærde i glasset over tid. Og det er præcis, hvad den gør i afløb.

Over tid krystalliserer honning og hober sig op, hvilket forårsager blokeringer.

Malet kaffe

Selvom det er fristende at skylle stempelkander eller kaffemaskiner ned i vasken (fordi det kan lave et hulens rod, hvis man skal skille sig af med det på anden vis), er der en stor risiko for, at det kan blokere afløbene.

Det går nok med nogle få rester af kaffegrums, men det kan være en god idé at skylle rørene igennem ned varmt vand efter.

Ansigtsmasker

At skylle en ansigtsmaske af ler af ved håndvasken kan virke harmløst, men når maskeresterne når ned i stikhullet, kan det skabe kaos i et afløb.

I stedet for at vaske det af i håndvasken eller i brusebadet, skal du tørre produktet af med en fugtig svamp, før du skyller ansigtet.

Hvis uheldet er ude

Enhver, der allerede har en blokeret vask, kan bruge naturlige husholdningsartikler til at fjerne blokeringen.

Kerry Hale hos Mira Showers har delt en metode med tre ingredienser til at "løsne" rørblokeringer.

Hun foreslog: "Hvis du ender med et tilstoppet afløb, bør det behandles så hurtigt som muligt for at undgå yderligere problemer."

”Selvom vi opfordrer til at søge professionel hjælp hos en VVS'er, kan en let blokering i dit afløb ofte løses ved hjælp af produkter, du har i dit eget hjem til en brøkdel af prisen."

"En opløsning af opvaskemiddel, kaustisk soda, eddike og kogende vand kan hældes ned i afløbet for at fjerne blokeringen. Når de kombineres, skaber den kaustiske soda og eddikee en mild kemisk reaktion, mens opvaskemidlet arbejder på at fjerne fedt og olie."

Kilde: Express