4 humane måder at slippe af med duer i haven

Hus og have

22/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De flyvende rotter kan være svære at slippe af med, men der er nogle ting, der har vist sig at have en god effekt!

Duer, nogle gange kaldet vingede rotter, kan komme ind i din have fra tid til anden, men de kan hurtigt blive en plage, når de vælger at skabe en rede.

Selvom duer i sig selv er harmløse, kan de forårsage en del skade på din ejendom og bil og kan introducere sygdomsbærende mider eller flåter i dit hjem.

Express.co.uk talte med Jordan Foster, en skadedyrsbekæmpelsesekspert hos Fantastic Pest Control om, hvordan du bedst kan slippe af med duer i din have.

Listen over den effekt, duer kan have på din have, inkluderer:

  • Fugle larmer konstant, især unge kyllinger

  • Redefremstillingsmaterialer er spredt ud over dine lokaler

  • Fugleklatter rundt i haven

  • Duefjer og rederester

For at slippe af med duerne, skal du til at starte med holde øje med fuglefoderautomaterne.

Jordan sagde: "Duer er kendt som den type fugl, der ikke deler. Når du har fyldt dine fuglefoderautomater, vil de ankomme med det samme og skræmme de mindre fugle væk og stjæle alt, hvad de kan passe ind i deres næb."

Brug en slange til at sprøjte vand på dem

Han forklarede: "Hvis du kan fange de fjerklædte ubudne gæster, før de begynder at bygge reder, vil dette have en afskrækkende virkning."

"Når du ser dem trænge ind på dit territorium, så sprøjt dem med slangen for at skræmme dem væk. Du kan også købe en automatisk vandstråle for at holde irriterende fugle væk fra haven."

Brug et fuglemiddel med ultralyd

Eksperten tilføjede: "En anden harmløs løsning er fugleafvisende ultralyd. Fugle drives væk på afstand ved hjælp af lydbølger. I rolige områder, hvor støjende metoder ikke er en mulighed, er ultralydssystemer et godt alternativ."

Haveejere skal dog sikre sig, at de har fået en byggetilladelse, før de foretager visse ændringer i haven. Derfor lyder anbefalingen at tage kontakt til din kommune for at høre, hvad du har af muligheder, før du giver dig i kast med denne løsning.

Brug reflekterende overflader

Jordan kommenterede: "Du kan holde fugle ude af din have ved at bruge reflekterende overflader såsom cd'er og andre skinnende genstande, der reflekterer sollys."

"Reflekterende overflader kan midlertidigt forringe duernes syn, hvilket får dem til at undgå din terrasse eller have."

Brug et vindspil

"Et vindspil kan afholde duer fra at bygge rede på din ejendom. Disse klokkespil har normalt reflekterende genstande, der forhindrer duer i at lande."

Hvis du ikke er sikker på, at du kan afskrække duer fra din have sikkert og effektivt, kan du ringe til eksperterne for at hjælpe.