3 tips til 3 udfordrende steder i hjemmet - spar den dyre VVS-regning

Hus og have

16/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan hurtigt blive en dyr "fornøjelse"!

Hvis du nogensinde har haft brug for at ringe efter en VVS'er for at reparere et toilet, et bad eller en håndvask, ved du, hvor dyr deres ekspertise kan være.

Selvom der er visse situationer, hvor du ikke har andet valg end at hyre en professionel, er der bestemt også tidspunkter, hvor du kan være din egen VVS'er.

At fikse stoppet afløb kan virke skræmmende i starten, men bare rolig - en række professionelle har været så venlige at dele de ekspert-tricks, de bruger i deres eget hjem.

Toiletproblemer - hvid eddike

For at forhindre sediment i at tilstoppe toiletrør, skal du blot snuppe noget hvid eddike fra dit køkken.

"Det opløser og nedbryder hårde vandaflejringer," siger Michael Davis, VVS-ekspert for Plumber Tip. "Bare tilsæt lidt mere end en halv deciliter hvid eddike til dit en gang om ugen eller deromkring for at forhindre den mineralopbygning, der kan forårsage tilstopninger."

Køkkenafløb - bordsalt

Hvis vandet løber op i din vask, så prøv dette gamle blikkenslager-trick: Hæld lidt mere end en deciliter bordsalt ned i afløbet; vent mindst 30 minutter - eller natten over, hvis det er en særlig genstridig tilstopning - skyl derefter med lunkent vand.

Salt nedbryder fedt, som er den mest almindelige årsag til stoppede rør i køkkenet. Desuden skrubber dens grynede tekstur indersiden af ​​røret, så det løber frit og klart igen.

Varmtvandsbeholder - hurtig gennemskyldning

Da mineraler i din varmtvandsbeholder kan forårsage tilstopninger, bør de fleste tanke skylles en gang om året, siger Noah Hale, der arbejder for VVS-firmaet Complete Comfort.

Det er nemt: Sluk for strøm, gas og koldt vand til tanken, og tænd for varmt vand i en nærliggende vask for at forhindre luftlommer i rørene. Tilslut en slange fra din tanks studs til en spand, dræn, indtil vandet er klart, og sluk den derefter; frakobl slangen og tænd for tanken igen - og du er færdig!