3 supermidler til at fjerne gule plamager på puden

Hus og have

15/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Gule pletter på sengetøj er ulækre og usunde. Imidlertid kan nogle almindelige opløsninger løse dette problem. Dét siger en ekspert.

Puder, sengetøj og madrasser samler ofte gule mærker efter et par ugers søvn på grund af ophobning af sved, der absorberes i materialet. Pletterne efterlader ofte en ubehagelig lugt, hvilket gør det usundt at sove på. I sidste ende fører det til bakterievækst og endda skimmelsvampevækst, hvis de ikke vaskes korrekt.

Hjemmelavede løsninger med hvid eddike, brintoverilte og vand er nogle af måderne at hjælpe med at fjerne pletterne. Rebecca Swain, madrasekspert fra Winstons Beds, fortalte: "Gule pletter er en evig irritation for husejere, da de er svære at fjerne og kan gøre en seng usund og ulækker at sove i. At lade være med at rengøre pletterne kan føre til bakterievækst og endda tilfælde af skimmelsvamp, hvis de ikke rengøres grundigt."

Og hun tilføjede: "Hvid eddike og lime er budgetvenlige måder at fjerne pletterne på, så du ikke er nødt til at smide hele sengetøjet væk, eller endnu værre hele madrassen."

1. Tre kopper hvid eddike

Eksperten forklarede, at syren i hvid eddike kan hjælpe med at fjerne gule pletter fra sengetøj, puder og madrasser. Hvid eddike har nemlig naturlige blegemidler og er et effektiv skyllemiddel.

Når du vasker dynebetræk og pudebetræk, sagde Rebecca så: "tilsæt tre kopper hvid eddike for at opnå en frisk og pletfri finish."

2. Lime

Alternativt foreslog hun at bruge to limefrugter til at fjerne eventuelle pletter på sengetøjet. For at bruge denne metode skal du presse to limefrugter på pletterne, inden du giver det en grundig vask: "Den sure opløsning vil blege de gule farver. Skur det forsigtigt på genstande som madrasser, så det ikke ødelægger dem. Lad det hvile i 30 minutter, og tør derefter af."

3. Brintoverilte

Brintoverilte kan fungere som en "superrenser", når det kommer til gule pletter, fortalte Swain.

En halv kop brintoverilte blandet med vand kan hjælpe med at "gendanne sengetøjet til dets oprindelige farve". Drys simpelthen med bagepulver bagefter for at fjerne de "sværere pletter".