3 fejl, du begår, når du gør rent, ifølge eksperter

Hus og have

07/11/23 | 06:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man kan lige så godt få rettet fejlene, så man gør det rigtigt første gang!

Mange personer glider let ind i rutinen, når de gør rent i hjemmet, og de bruger de samme rengøringstaktikker.

Men ifølge eksperter er der særligt tre ting, du bør være opmærksom på for at ikke foresage mere skade end gavn.

Mop med teksturen

For eksperter fra Clear it Waste handler det første råd om at moppe.

De fortæller, at "det er nemt at ende med at vaske mod gulvets årer, især hvis du har travlt. Dette kan dog få snavsede partikler til at sidde fast i sprækkerne på dit gulv samt forårsage striber."

Derfor anbefaler de i stedet, at du mopper med træets mønster og tekstur i stedet for, da dette sikrer, at intet snavs sætter sig fast uheldige steder.

Brug varmt vand til at rense fedt eller olie

Mange personer vælger varmt vand, når de skal tackle fedt eller olie, da de håber på, at det vil være mere effektivt mod pletterne.

Men som Jade Piper, indholdschef for Better Cleans, forklarer: "Varmt vand kan faktisk få fedt og olie til at sprede sig og blive sværere at rengøre," siger han og tilføjer, at det er ekstremt vigtigt ikke at hælde olie i vasken, da det kan foresage en blokering et sted i røret.

Prøv i stedet at bruge køligt vand til at rense fedt- og oliespild. Det gør ikke kun rengøringsprocessen lettere, men hjælper også på energiberegningen, for som han siger: "I gennemsnit kommer en femtedel af vores energiregninger fra opvarmning af vores vand ifølge Energy Saving Trust."

Brug af varmt vand til at vaske tøj

Når du bruger vand til rengøring af tøj, der er varmere end nødvendigt, hæver det varmeregningen betydeligt. Samtidig kan det også beskadige tøj, da meget af det er beregnet til at blive vasket ved en langt lavere temperatur.

Ifølge de professionelle har det varme vand nemlig en tendens til at beskadige de naturlige stoffer, der findes i beklædningsgenstande, og derved reducere levetiden af dem.

Eksperterne forklarer, at i du bør derfor se, om ikke dit tøj kan vaskes ved 30 grader i stedet for fyrre eller 60 grader i stedet for kogevask: "Valg af en vasketemperatur på 30C frem for 40C kan faktisk spare dig op til 57 procent på driftsomkostningerne."