Vidste du det? Dette var bobleplast i virkeligheden beregnet til

Historie

09/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kan du heller ikke modstå fristelsen af at poppe boblerne i bobleplast?

Der er ikke mange, der kan modstå fristelsen af at poppe boblerne i bobleplast. Men er du klar over, hvad bobleplast i virkeligheden skulle bruges til?

Bobleplast er en klassiker. Hvad enten det er til at pakke skrøbelige ting ind i, når de skal opbevares eller transporteres - eller blot som underholdning, hvor man “popper” de små bobler for morskabs skyld.

Materialet er så legendarisk, at der sågar er lavet hjemmesider, hvor man virtuelt kan poppe de små luftlommer. Men det oprindelige formål med bobleplast er noget ganske andet. 

Det skriver Huffington Post

Skulle have været tapet

Oprindeligt blev bobleplast lavet til at blive brugt som tapet. Det fortæller Joey Green, der er en af forfatterne til bogen “The Bubble Wrap Book”.

Opfinderne Alfred Fielding og Marc Chavannes opfandt bobleplast i 1957. Deres mål var at lave en ny type tapet. De forsøgte at lave en maskine, der skulle producere plastiktapetet med papir på bagsiden. De brugte badeforhæng for at skabe den tekstur, de ønskede, tapetet skulle have. Men ved en fejl blev plastikken fyldt med luftbobler.

En talskvinde for virksomheden Sealed Air, der producerer bobleplast, bekræfter historien.

"Opfinderne nægtede at erkende nederlaget. De fandt en måde at bruge deres kreation i en helt ny industri: Som pakkemateriale, der dækker og beskytter," siger hun.

Resten er historie, og i dag bruges den meget kendte plastik primært til at pakke ting ind med. Og så selvfølgelig som tidsfordriv, når man lige skal poppe en masse bobler.