Der er en fornuftig forklaring: Derfor er antikke statuers "sjovere" så små

Historie

23/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det symboliserede noget helt andet i antikken!

Vi indrømmer det måske ikke altid åbent, men der har været tidspunkter, hvor vi har vandret rundt på et museum eller et galleri og måtte skele, mens vi stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor de mandlige statuers manddom er - skal vi sige til "den mindre side".

Selvfølgelig betyder størrelsen ikke altid noget, men vi er vant til den kultur, der siger, at stort er bedst.

Og som svar på alle vores små penisforespørgsler, er en kvindes forklaring på, hvorfor antikke statuer ikke ligefrem er veludstyrede, gået viralt.

Ruby Reign fandt sig selv i at klø sig i hovedet efter at have bemærket de uforholdsmæssigt små peniser på de historiske statuer, så hun påtog sig selv at se på sagen - naturligvis.

"Har du nogensinde undret dig over, hvorfor så mange af de antikke græske statuer har kolossal muskuløs fysik og alligevel en lillebitte penis?" spurgte hun i en video delt på TikTok.

"Nå, det har jeg, så jeg gravede lidt."

Stort lem var en fornærmelse

Mens vores holdning i dag til stort set alt - især penis - ser ud til at være, jo større jo bedre, viste Ruby's forskning, at det ikke altid har været sådan.

Hun fortsatte: "Hvad jeg ikke var klar over, var, at grækerne ofte præsenterede deres fjender, egypterne, satyrvæsenerne og endda tåber i komedier som havende store vedhæng - så det var en ret negativ ting at have, hvilket er ret meget anderledes end i dag.

"Så faktisk, det, jeg opdagede, var, at store sjovere er dårlige og små sjovere er gode i det antikke Grækenland. Men hvorfor var dette?"

På dette tidspunkt er du sikkert helt desperat efter at vide, hvorfor heltene fra det antikke Grækenland blev udødeliggjort med små lem.

Nå, Ruby hævdede, at det hele har at gøre med, hvordan opfattelser har ændret sig.

Symboliserede noget helt andet

Hun forklarede: "Det viser sig, at i det antikke Grækenland blev det at have en mindre pakke betragtet som et tegn på dyd, på høflighed eller selvkontrol eller disciplin.

"I mellemtiden var det at have en større et tegn på lystighed, på glubende appetit og barbari, hvilket er ret interessant, fordi det er anderledes end i dag."

Tilsammen har Rubys klip fået millioner af visninger, og mange mennesker i det lille vilde samfund er glade for foredraget.

En person kommenterede: "Husk drenge, vi var på toppen, nu har barbarerne overtaget."

En anden sagde: "Vi skal helt sikkert tilbage til vores rødder."

En tredje tilføjede: "Jeg er virkelig født i den forkerte generation."

Ruby konkluderede, at vores skiftende opfattelse af størrelse belyser det faktum, at der ikke er noget, der hedder objektiv skønhed.

Hun sagde: "Jeg synes bare, det er interessant at sammenligne perspektivet dengang, at mindre er bedre med den opfattelse i dag, at nogle gange tror folk, at større er bedre.

"Og det viser bare, at vores skønhedsstandarder, vores idealer, alle er en social konstruktion, og vi bør ikke blive hængende i at føle os dårlige med os selv."

Kilde: LadBible