XL-byggemarked konkurs: Nu kommer alle varerne på auktion

Generelle nyheder

13/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er materialer og værktøj for et tocifret millionbeløb.

XL-BYG er en landsdækkende, frivillig kæde af selvstændigt ejede virksomheder med dybe lokale rødder. Med en tilstedeværelse i hele Skandinavien rådgiver XL-BYG om byggevarer gennem ca. 300 forretninger i Danmark, Norge og Sverige.

Men myggevarekædens afdeling i Maling syd for Aarhus er gået konkurs. På trods af en midlertidig opblomstring under corona-nedlukningerne, blev selskabets økonomiske situation desværre vendt tilbage til underskud, hvilket resulterede i konkursen.

Det betyder, at der nu er et helt varehus af byggematerialer og -værktøj, der skal sælges - og det bliver på auktion.

Det skriver Campen Auktioner, der står for auktionen, i en pressemeddelelse.

Tusindvis af numre

Med et enormt varelager bestående af tusindvis af lotnumre med en samlet indkøbsværdi på et tocifret millionbeløb, er der derfor rig mulighed for at gøre en god handel, når tingene bliver sat på auktion.

Der vil være mulighed for at byde på alt fra byggematerialer til inventar over i værktøj og meget andet.

Det enorme varelager er en stor udfordring, men det er bestemt ikke noget, der afskrækker Bjørn Søby Jakobsen, der er vicedirektør i Campen Auktioner.

"Vi har mangeårig erfaring med at håndtere store komplekse opgaver. Vi starter med at danne os et overblik, herefter opdeles de mange kategorier nøje, så hver auktion specialsorteres fx inden for VVS, trælast, grill, maling, værktøj, murer, skruer, bolte, m.m. I løbet af den næste måneds tid vil der blive afholdt 10-12 online auktioner, som starter med auktionskatalognummer 9575, der kan tilgås via Campen Auktioners hjemmeside. Udlevering og eftersyn vil finde sted hos XL-BYG løbende," siger vicedirektøren i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Med onlineauktionsrækken fra XL-BYG Malling er der virkelig mulighed for at få fat i ubrugte byggebranchevarer og relaterede effekter af høj kvalitet. Det bliver en stor fornøjelse at medvirke til at finde ny ejere," forklarer Bjørn Søby Jakobsen, og slutter:

"Auktionerne giver alle interesserede købere, både private og virksomheder, mulighed for at deltage og gøre en god handel."

Auktionen bliver delt op, så man kan byde inden for enkelte kategorier. I skrivende stund kan redaktionen finde frem til auktioner for el-værktøjer og værktøjstilbehør.