Vinderen af Melodi Grand Prix er fundet: Tillykke til Reiley

Generelle nyheder

11/02/2023

Foto: DR pressefoto/Agnete Schlichtkrull
Foto: DR pressefoto/Agnete Schlichtkrull

Skrevet af Kathrine Frich

Årets vinder skal repræsentere Danmark i Eurovision til maj.

Årets melodi grand prix er i aften løbet af staben i Næstved og trods en del tekniske udfordringer er vinderen blevet fundet.

Vinderne blev Breaking my heart sangen af Reiley 

Han skal nu videre til Eurovision Song Contest, som bliver afholdt den 9.-13. maj 2023

Breaking my heart

Reiley med sangen Breaking my heart blev årets vinder til Melodi Grand Prix. En anderledes sang da Riley allerede er kendt i udlandet.

Sangen har en meget international lyd og det har Reiley også. De seneste år har den 20-årige sanger fået succes i både Sydkorea og USA.

"Breaking My Heart' er en slags giftig kærlighedshistorie, hvor jeg romantiserer over en person, som får mig til at føle mig fantastisk, selvom forholdet ikke er godt for mig, siger Reiley, der i øvrigt selv er stor Eurovision-fan til DR og fortsætter:

"Jeg er virkelig spændt over muligheden for måske at repræsentere Danmark og gøre landet stolt i en så ikonisk konkurrence," siger han.

Riley er også populær på det sociale medier TikTok hvor han har mere end ti millioner følgere. 

Videre til Eurovision

Det bliver den 67. udgave af Eurovision Song Contest som aftenens vinder skal deltage i.

Konkurrencen vil blive afholdt i Storbritannien, eftersom Ukraine, der vandt konkurrencen i 2022 med sangen "Stefania" af Kalush Orchestra, er forhindret i at afholde begivenheden på grund af Ruslands invasion af landet.

European Broadcasting Union (EBU) og BBC annoncerede den 25. Juli 2022, at næste års konkurrence vil blive afholdt i Storbritannien på vegne af Ukraines Suspilne. Dette vil være den 9. gang at Storbritannien afholder Eurovision Song Contest.

Storbritannien er det land, der har afholdt Eurovision Song Contest flest gange, hvoraf det seneste var i Birmingham i 1998.