Vildt nazi-fund under gulvbrædderne i Aarhus

Generelle nyheder

10/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Både forsvarets mineryddere og historikere er kommet på arbejde.

Flyttede ind i nyt hus i Aarhus - fandt gruopvækkende ting under gulvbrædderne

POLITI

10/3/23 1:06

Jens Asbjørn Bøgen

Både mineryddere og historikere er blevet sendt på overarbejde som følge af afsløringen.

En børnefamilie flyttede i efteråret 2022 ind i deres nye hjem i det vestlige Aarhus.

Men hvad der skulle have været en helt igennem dejlig og beroligende oplevelse, når de havde fået alting på plads i det tre etager høje murstenshus, har nu udviklet sig til en vanvittig historie.

For da familien gik i gang med at renovere førstesalen i huset, fandt de nemlig noget både opsigtsvækkende, skræmmende og ikke mindst chokerende under gulvbrædderne.

To funktionsdygtige granater og en brun papirpakke med nazi-dokumenter.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Berygtet, dansk nazi-familie

Huset viste sig nemlig at have været bopæl for en berygtet dansk familie, hvor et af medlemmerne blev henrettet ved skydning to år efter befrielsen.

Robert Lund, som han hed, var blot 22 år, da han døde, men i løbet af sit unge liv havde han spredt skræk og rædsel i den danske befolkning.

Han blev nemlig dømt for, sammen med Kai Henning Bothildsen Nielsen, at have begået intet mindre end 68 drab på danskere i de sidste år af anden verdenskrig.

Robert Lund og Kai Henning Bothildsen Nielsen stod blandt andet bag et grusomt attentat mod chefredaktøren fra Aarhus Stiftstidende. Her brød de to nazister ind i chefredaktørens hjem midt om natten og affyrede flere skudsalver med maskingeværer mod chefredaktøren, der lå og sov sammen med sin kone.

Det opsigtsvækkende ved det nye fund er, at der blandt dokumenterne blandt andet er en soldaterbog, der er underskrevet af Robert Lunds bror, Rudolf Lund, som er et ubeskrevet blad i dansk historie.

Derfor håber historikere nu at finde ud af mere om den ukendte bror, og ikke mindst hvad han foretog sig i løbet af besættelsen.