Vilde billeder fra Kolding: Død hval få meter fra vandkanten

Generelle nyheder

04/08/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af Redaktionen

En trist opdagelse blev gjort torsdag, da en død pukkelhval blev fundet drivende i Lillebælt.

Denne majestætiske skabning, som tidligere i juli blev observeret svømmende i området, er nu endt få meter fra strandkanten ved Borgsted Banke nær Kolding.

Charlotte Bie Thøstesen, museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet, udtalte til TV2 Fyn, at der er en stor sandsynlighed for, at det er den samme hval, som blev set for omkring to uger siden. "Det kan sagtens være den hval, der sidst var set for 14 dage siden. Den viste dengang tegn på at være svag, og man kan se på den her, at den har ligget i en rum tid. Men de henfalder også hurtigt i det lune sommervand. Så der er en sandsynlighed for, at det er den samme hval," forklarede Thøstesen.

Pukkelhvalen, som nu ligger ved Borgsted Banke, har efterladt mange med spørgsmål om dens skæbne og årsagen til dens død. Hvad der præcist skal ske med den, er endnu ikke besluttet.

Pukkelhvaler er imponerende skabninger, der kan blive op til 16 meter lange og veje op til 30 ton. Med en forventet levetid på mellem 45 og 50 år, er de nogle af havets mest fascinerende væsner. Disse hvaler er kendt for deres vidtrækkende vandringer og kan findes i farvande over hele verden. Selvom det er sjældent, bliver de også lejlighedsvis spottet i de danske farvande.

Fundet af den døde hval ved Kolding har skabt en blanding af sorg og fascination blandt lokale og eksperter. Mens det er hjerteskærende at se sådan et majestætisk dyr ende sit liv på denne måde, giver det også en unik mulighed for at studere og lære mere om disse gigantiske havdyr. Det forbliver dog et mysterium, hvad der præcist førte til denne hvals død, og om det var den samme hval, som blev observeret tidligere i juli.