Vil du betale for at rydde op på stranden? Den mulighed får du her i Danmark

Generelle nyheder

14/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du får imidlertid en hel del ud af dine anstrengelser!

Der findes dem der af egen godhed vil rydde de danske strande for skrald og affald.

Der findes utvivlsomt også dem der vil gøVild ubre det, mod en form for betaling eller kompensation.

Men ville du BETALE for at få lov til at rydde op på stranden? Det er i hvert fald det foreningen Ren Strand Fanø prøver at få stablet på benene.

De tilbyder nemlig en speciel oplevelse: en skraldesamlings-event på stranden efterfulgt af en kulinarisk oplevelse.

For 279 kroner kan du deltage i "Bølger, Burger og Havfald", hvor du sammen med andre entusiaster samler skrald fra stranden og efterfølgende nyder en burger lavet af fritgående Fanø-okser.

Naturvejleder Kim Fisher guider deltagerne gennem en times skraldesamling, mens han deler sin viden om Fanøs natur og de problemer, affaldet skaber.

"Både fisk, krabber og fugle bliver viklet ind i det. Særligt sulerne er udsatte, da de styrtdykker fra 20 meters højde og har et næb, der er fyldt med små modhager. Når den rammer ned i noget plastik, så bliver det simpelthen hængende i næbet. Den kan ikke få det væk, og så bliver den kvalt og dør," fortæller Kim Fisher til TV Syd.

Håber på turister

Torsdagens arrangement trak ikke mange deltagere. Dog er der alligevel håb for, at flere turister vil tage del i projektet. Nogle ser det nemlig som en mulighed for at tilbringe kvalitetstid med familien, mens de gør noget godt for miljøet.

Søren Christensen fra Nationalpark Vadehavet forklarer, at undersøgelser viser en høj motivation blandt gæsterne for at hjælpe naturen.

Han fortæller videre, at nationalparken har lavet nogle studier, hvor man har spurgt ind til gæsternes motivation, og at noget af det, der spiller mest ind, er, at gæsterne er motiverede for at redde den natur, de har haft gode oplevelser i.

"Bølger, Burger og Havfald" fortsætter over de næste fire torsdage. Så må Kim Fisher håbe at flere borgere er interesseret i at punge ud, i bytte for fastfood og forurening.