Tyrkisk statsborger scorede kassen på at rejse hjem: Fik livslang folkepension med i kufferten

Generelle nyheder

04/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Samtidig med at etnisk danske pensionister har store udfordringer med at tage deres folkepensioner med til udlandet, synes der at være anderledes liberale regler, når det handler om udlændinge, der flytter tilbage til oprindelseslandene.

Gennem de seneste år har skiftende regeringer tilbudt forskellige ordninger til flygtninge og immigranter, som frivilligt har ønsket at rejse tilbage til deres hjemlande.

Tilskud som først og fremmest har haft fokus på lande som Syrien, hvis statsborgere har kunnet få et engangstilskud ved hjemrejse.

Men som Journalista.dk nu kan afslører, er det langt fra kun hjemrejser til krigshærgede lande, som de danske statsborgere betaler til. Ligesom der heller ikke længere kun er tale om, at de hjemrejste må nøjes med engangsudbetalinger.

Det skyldes, at aktindsigter fastslår, at eksempelvis en tyrkisk statsborger har sikret sig livslang dansk folkepension, også efter at han er rejst tilbage til Tyrkiet. Hvilket sker på trods af, at den danske stat har lagt en række store begrænsninger for de etniske danskere, som ønsker at tage deres folkepensioner med til populære pensionistdestinationer som Spanien og Grækenland.

Samtidig kan Journalista.dk berette, at den tyrkiske statsborger har fået en kontant udbetaling med sig oven i hatten. Nemlig en engangsudbetaling, som stod de danske skatteydere i 100.000 kroner.

Udlændinges krav på udbetalinger af denne type, tager udgangspunkt i den såkaldte Repatrieringslov, der blev vedtaget i 2017.