TV2 vidste at Jes Dorph ikke overtrådte nogle love eller regler: Fyrede ham alligevel

Generelle nyheder

01/8/22 | 09:13

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Da Jes Dorph-Petersen blev fjernet fra skærmen af TV2, skete det efter beskyldninger om overgreb på en journalistpraktikant. Men nu viser skjulte optagelser fra mødet, hvor tv-værten blev fyret, at TV2s ledelse og dens advokat, ikke mente han overtrådte nogle regler.

Da den seneste MeToo-bølge startede sensommeren 2020, skete det i høj grad i forlængelse af en tale, som Sofie Linde holdt til et Zulu-show.

Her omtalte hun en stor ”tv-kanon”, som under en julefrokost på DR, skulle have fortalt hende, at hvis ikke hun udførte forskellige seksuelle handlinger, ville han ødelægge hendes karriere.

I forlængelse af talen bestilte TV2 en advokatundersøgelse, som blev udført af Yvonne Frederiksen fra Advokatfirmaet Norrbom Vinding.

En undersøgelse, der medførte afskedigelsen af blandt andet Jes Dorph-Petersen, men som efterfølgende har fået alvorlige ridser i lakken.

Det efter at Yvonne Frederiksen er blevet idømt en stor bøde af Advokatnævnet for overtrædelse af de advokatetiske regler, ligesom hun også sammen med TV2 modtog en usædvanlig hård kritik fra Datatilsynet.

Nu viser optagelser offentliggjort af Journalista.dk fra mødet, hvor Jes Dorph-Petersen fik beskeden om sin fyring, at der synes at være afgørende huller i forklaringerne, som er givet i forhold til hans afskedigelse.

For i modsætning til hvad der tidligere har været fremme, fortæller Yvonne Frederiksen sammen med TV2-toppen repræsenteret ved indholdsdirektør Lotte Lindegaard og den daværende HR-chef Lene Solberg, at Jes Dorph-Petersen hverken havde overtrådt nogen lovgivning eller interne regler.

Alligevel valgte statsmediet at fyre ham alene fordi, at han for 20 år siden havde et forhold til den daværende journalistpraktikant Therese Philipsen.

Du kan høre optagelserne ved at klikke her