TV2 betalte mange millioner kroner til skandaleramt advokat for at komme af med Jes Dorph-Petersen

Generelle nyheder

24/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Selv om skandalerne nærmest har stået i kø for TV2 i forhold til advokatundersøgelsen der fjernede Jes Dorph-Petersen fra skærmen, har statsmediet alligevel betalt millioner af kroner for at få den udført.

Det hører til sjældenhederne at en advokatundersøgelse trækker så store negative overskrifter, som tilfældet har været for TV2 og advokatfirmaet Norrbom Vinding efter udredningen af påstået seksuel chikane på statsmediet.

For ikke nok med at Norrbom Vindings partner, Yvonne Frederiksen, har modtaget en stor bøde fra Advokatsamfundet, har hun også sammen med TV2 måttet indkassere en sjælden skarp kritik fra Datatilsynet. Det for ikke at have haft ordentlig styr på paragrafferne i forhold til eksempelvis personfølsomme oplysninger, der indgik i undersøgelsen rettet mod blandt andet Jes Dorph-Petersen.

Men som Journalista.dk nu kan afsløre, syntes der ikke nødvendigvis at have været nogen forbindelse mellem kvalitet og pris. Således oplyser gravermediet, at advokatundersøgelsen endte med at stå TV2 i omkring 4.5 millioner kroner.

Omvendt har sagen omkring fjernelsen af Jes Dorph-Petersen fra skærmen tilsyneladende haft den effekt, at TV2 ikke længere gør brug af Norrbom Vinding til at vurdere sine personalesager.

Det skyldes at mediefolkene i stedet synes skiftet til et andet københavnsk advokatfirma i en aktuel sag, hvor en mandlig TV2-ansat risikerer at blive fyret grundet problematisk adfærd.