Tre tidligere markante DF-medlemmer slutter sig til Inger Støjberg

Generelle nyheder

16/08/2022

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Skrevet af Rikki Jørgensen

Det er det politiske medie Altinget, der tirsdag aften erfarer, at tre erfarne og markante medlemmer af Folketinget og tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti har meldt sig klart til at stille op for Danmarksdemokraterne.

De tre erfarne politikere er Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skibby.

Alle tre har allerede forladt Dansk Folkeparti, og selvom det måske var ventet at en eller flere af Dansk Folkepartis tidligere medlemmer ville melde sig under Støjbergs fane, så er det en fjer i hatten til Inger Støjberg.

Det er ved at være et stykke tid siden, at et andet markant DF-medlem, nemlig Peter Skaarup, meldte sig ind hos Inger. Hvis det således står til troende, at endnu tre tidligere DF'ere flytter politisk adresse, så råder Inger Støjberg pludselig over flere markante stemmeslugere.

Selvom Danmarksdemokraterne har haft vind i sejlene i meningsmålingerne, så er der flere, der har peget på, at styrkeprøven skal stås, når den endelige politik skal meldes ud, ligesom det har været nødvendigt at finde markante fanebærere, der kan trække stemmer over hele landet.

Op til 10 procent af danskerne har i meningsmålinger peget på Inger Støjbergs parti. I skrivende stund har partiet kun Peter Skaarup i Folketinget, men det vil ændre sig, hvis de tre tidligere DF'ere alle melder sig ind i det nye parti.

Selvom Inger Støjberg blev valgt ind for Venstre, så blev hun smidt ud af Folketinget, da hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Ifølge Altinget har de tre politikere været igennem en screeningproces, og det forventes, at de tre melder sig ind i partiet allerede i morgen.