Træder i kraft 28. september: Facebook fjerner populær funktion

Generelle nyheder

11/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Du har lidt over en måned til at finde et alternativ.

Efter syv år med muligheden for at sende SMS-beskeder direkte fra Facebook Messenger-appen, har Meta, selskabet bag Facebook og Messenger, besluttet at lukke denne funktion.

Det skriver Dagens.dk

Fjerner populær funktion

Funktionen vil fra den 28. september 2023 ikke længere være tilgængelig for brugerne, som derfor ikke længere kan sende SMS-beskeder via Messenger.

Det sker dog først efter man har opdateret sin app.

Funktionen blev introduceret af Facebook tilbage i 2016, og den giver som nævnt brugerne muligheden for at kombinere sms-kommunikation med Messenger-chats i én app. Men nu, efter næsten et årti, er denne funktion ved at nå sin ende.

Det vides ikke præcis, hvorfor denne funktion bliver fjernet, Meta har nemlig ikke givet en specifik grund til at denne ændring indføres nu.

Hvad gør du så?

For dem, der stadig ønsker at sende SMS-beskeder fra deres Android-telefoner, kan de benytte den forud-installerede SMS-app eller Googles egen app, "Beskeder".

Denne app giver også mulighed for at bruge RCS-beskeder.

RCS-beskeder er en nyere standard for beskeder, der giver brugerne mulighed for at nyde funktioner som at se, når nogen skriver, samt sende GIFs, emojis og billeder i høj opløsning.