Støjer din nabo urimeligt? Her er reglerne

Generelle nyheder

19/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er weekend, du har arbejdet hårdt hele ugen og har egentlig bare set frem til at sove længe. Men bedst som du ligger og drømmer, så går naboen igang med at slå græs.

Lørdag formiddag og en nabo, der slår græs er nærmest en ikonisk duo. Næsten som sommerferie og studentergilder.

Der er i virkeligheden mange årsager til at folk er utilfredse med deres naboers larm, men især om sommeren oplever Politiet, ifølge Bolius, mange klager over støjgener.

Her er det i særdeleshed Sankt Hans og de unges fejring af en overstået gymnastietid, der trækker tænder ud.

Men udover de uskrevne regler for godt naboskab, såsom at man f.eks. informere om larmende fester i god tid, hvad er så reglerne vedrørende larm?

Må de virkelig det nu?

Den barske sandhed er, at der faktisk er nogen fastsat grænse for, hvornår man må tænde den benzindrevne hækkeklipper eller hvornår børnene må sendes ud og have slåskamp på trampolinen.

Men før du spørger dig selv "Må de virkelig det nu?", så er det værd at konsultere enten kommune eller udlejer. Der kan nemlig godt være både kommunale regler og regler i ens bolig- eller grundejerforening for god ro og orden.

Der er dog på et punkt, hvor du kan sove roligt om natten - eller det kan du i al fald komme til. Hvis din nattesøvn bliver spoleret af høj musik falder det ind under reglerne for "forstyrrelse af den offentlige orden" og kan koste en bøde. Det er politiet skøn i situationen og afhænger selvfølgelig også af om man ringer middag eller midnat.