Stewardesse advarer feriegæster: Efterlad altid et håndklæde på hoteldøren

Generelle nyheder

28/2/23 | 09:19

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Den amerikanske stewardesse Cici, som deler rejsetips på sin TikTok-profil, har en tjekliste med ting hun altid gør når hun bor på hotel. En af de ting indebærer at sikre sig, at døren altid er lukket helt tæt.

Vær forberedt

Stewardessen Cici deler sine bedste tips som kan sikre at du kan sove trygt og sikkert på hoteller. Hun har tilmed en tjekliste som hun altid følger når hun bor på hotel, især når hun lige er ankommet.

For hende er sikkerhed det vigtigste, både når hun er på stopover i forbindelse med arbejde og når hun bor på hotel i fritiden. Derfor følger hun altid en bestemt sikkerhedsrutine når hun har tjekket ind.

Ifølge rejseeksperten er det ”vigtigt altid at tælle antallet af døre der fører til nødudgangen,” sagde Cici i en nylig TikTok-video. Dette er i tilfælde af en brand som kan gøre det for mørkt og tilrøget til at gæsterne kan se nødudgangene.

At være forberedt og gøre sig bekendt med sikkerhedsanordninger og evakueringsplaner på hotellet, som ofte kan findes på gangene, er vigtigt for at du kan føle dig så sikker som muligt i nødstilfælde.

Et håndklæde kan bruges

Stewardessen råder også rejsende til at sikre sig at døren er lukket helt til når de forlader hotelværelset – noget som hun siger man nemt kan glemme. Hoteldøre er ofte tunge og kræver et ekstra skub før de lukker helt til.  

”Jeg ser ofte døre som står på klem når jeg går på gangene,” siger Cici.

Hun sørger også altid for at kighullet er lukket, og hvis der ikke er et dæksel, bruger hun papir til at dække det til.

Hvis der er en sikring på døren, bruger hun et lille håndklæde som hun sætter i spænd før hun lukker sikringen. Så bliver døren sværere at åbne. 

Når det kommer til hvem der må komme ind på hendes værelse, er hun ekstra forsigtig. ”Banker det på døren og nogen hævder at være roomservice eller andet personale uden du selv har bestilt noget, skal du altid ringe til receptionen,” forklarer Cici.