Søvnekspert afslører: Det betyder de 5 mest almindelige drømme

Generelle nyheder

08/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du nogensinde drømt at du faldt, fløj, tabte dine tænker eller var nøgen?

Der er mange forskellige teorier om, hvorfor mennesker drømmer, og der er ikke meget enighed om, hvad svaret kunne være.

Det skriver Mirror

Nogle eksperter siger, at drømme er nøglen til, at hjernen kan fortolke og sortere gennem dagens følelser. Mens andre siger, at de kunne fungere som øvelser for fremtidige begivenheder.

De fem mest almindelige drømme

Uanset hvad er drømme stort set et mysterium for de fleste af os, og da mange drømme bliver glemt næsten med det samme, vil vi måske aldrig være i stand til at fortolke enhver drøm. Men nogle eksperter hos Bed Kingdom har delt, hvad der kunne ligge bag de fem mest almindelige drømme, og hvad de betyder for, hvordan du har det i dit liv.

En talsmand fra Bed Kingdom siger, at: "Drømme kan kædes sammen med begivenheder, der er sket eller i øjeblikket sker i vores liv. Det kan være svært at huske drømme. Undersøgelser viser, at folk glemmer 80-90 % af deres drømme, og nogle mennesker kan ikke huske noget. At skrive drømme ned, så snart du vågner, kan hjælpe dig til at huske, og så kan du prøve at fortolke drømmene. betydninger."

Så her er de fem mest almindelige temadrømme og forklaringer på, hvad der kunne ligge bag dem:

Falder i dine drømme

Hovedfortolkningen omkring drømme om at falde kommer fra følelser af frygt og at være overvældet eller hjælpeløs. Men den slags drømme kan også være dit sinds måde at fortælle dig, at du skal være forsigtig og se nøje efter potentielle trusler i din hverdag.

At blive jagtet i dine drømme

Enhver følelse af stress og angst, du føler i din vågne hverdag, kan relateres til drømme om at blive jagtet. Disse typer drømme kan komme fra følelser af vrede over for noget i din hverdag og er igen en anden måde at fortælle dig, at du skal være forsigtig og holde øje med potentielle trusler.

Tænder falder ud i dine drømme

Hvis du har lidt mangel på selvtillid eller ikke er helt ok med dit kropsbillede, kan du begynde at drømme om, at dine tænder falder ud. Dette kan også tyde på problemer med kommunikation, da du ikke er i stand til at tale, når dine tænder er faldet ud.

At være nøgen

Drømme centreret omkring at være nøgen et sted, som kunne være ret pinligt, kunne være en måde at håndtere følelser af eksponering og sårbarhed på. De kan også opstå ved at føle sig beskyldt for noget af nogen. I den anden ende af spektret kan drømme om nøgenhed også tyde på, at du bare er godt tilpas i din egen hud.

At flyve

Disse drømme kan antyde, at du føler dig fri for noget. Men hvis du kæmper for at flyve i drømmen, kan det tyde på manglende tillid til din hverdag. Også, hvis nogen er i drømmen med dig, hvor du kæmper for at flyve, kan det tyde på, at de holder dig tilbage fra at fuldføre det, du vil i dit liv.

Talsmanden tilføjer: "Negative følelser og følelser af angst er mere udbredt i drømme ifølge en undersøgelse af over 50.000 mennesker foretaget af psykolog Calvin S. Hall. Ved at analysere drømme kan vi problemløse og identificere måder at hjælpe med problemer, vi støder på i vores liv."