Snart er det slut: TDC med beklageligt nyt til 430.000 kunder

Generelle nyheder

23/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Efter 142 år, er det nu begyndelsen på enden.

Som solnedgangen markerer dagenes afslutning, står Danmark ved skillevejen mellem en teknologisk fortid og en digital fremtid.

Berlingske bringer nyheden om, at TDC Net indleder processen med at lukke ned for det landsdækkende fastnet - en kommunikationsmetode, der har været en fast del af danskernes liv siden 1882.

I løbet af mere end et århundrede har fastnettelefonen været vidne til utallige historiske begivenheder og personlige øjeblikke. Fra de første opkald, der forbandt fjerne landsdele, til de sene nattetimer med hviskede hemmeligheder under dynen.

Men tiden ændrer sig, og det gør vores måder at kommunikere på også.

Sker inden 2025

Inden årets udgang vil de første ti telefoncentraler - Alsønderup, Espergærde, Ganløse, Gørløse, Hornbæk, Korup, Rågeleje, Tune, Viby og Aalsgaarde - ikke længere forbinde stemmer over kablede linjer.

Beslutningen er truffet i lyset af, at de aktive forbindelser nu tæller 430.000 - et drastisk fald fra de 3,8 millioner abonnementer i fastnettelefonens glansdage i 2001.

Årsagen bag beslutningen er ikke svær at finde. Med fremkomsten af mobiltelefoner og internettets ubegrænsede kommunikationsmuligheder, er fastnettelefonens rolle blevet stadig mere marginal.

TDC Net understreger dog, at overgangen fra fastnet til de nye kommunikationsformer vil ske med omtanke for kundernes behov.

Virksomheden lover at give op til et års varsel, således at alle får tid til at tilpasse sig og finde de bedste alternative løsninger til deres kommunikationsbehov.