Smart trick: Sådan holder du dine blomsterbuketter friske længst muligt

Generelle nyheder

08/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er flere ting du kan gøre for at dine blomster holder længere.

blomsterbuketter i en vase ser smukke ud i et hvert hjem og sætter lidt farve på et rum. Men nogle buketter falder hurtigt sammen og ser triste ud. Det kan du undgå med disse tricks.

Det skriver Express

Til This Morning fortæller haveentusiast Daisy Payne sine tricks for at holde blomsterne flotte i vasen længere.

Skær af i en vinkel

Et gammelt husmoderråd foreslår, at man skal putte en mønt i vasen med vand i en time, før man tilføjer de afskårne blomster. Daisy har afprøvet dette hack, og det forhindrede ikke blomsterne i at hænge. Men det har hun fundet andre løsninger på:

"Det første tip, jeg vil give dig, er, at hvis du trimmer enderne af i en vinkel, vil stilken være i stand til at absorbere mere vand. Det lyder måske indlysende, men hold vasen fyldt med frisk vand, og når du gør det, skal du sørge for at trimme stilkene igen," fortæller Daisy Payne

Hvor vasen med blomsterne er placeret i huset, betyder også noget:

"Hold dem væk fra frugt, da frugt frigiver ethylengas, der vil få dine blomster til at falme. Et andet tip, jeg vil give dig, er at holde dine blomster væk fra direkte sollys," sagde Daisy.

Hul i stænglen

En anden måde, der forhindre blomster med en hul stilk i at hænge, er ved at sætte en nål gennem stænglen. For at stikke hul på stænglerne, før du placerer dem i vandet, skal du tage en nål eller sikkerhedsnål og stikke den gennem stilken, øverst, lige under bunden af ​​blomsterhovedet.

Det skal du fordi blomsterne, så snart de står i vandet vil danne luftbobler, der stige op i stilken. Når først luftboblen er i stænglen, blokerer den for vandet i at nå blomsterhovedet.

Som et resultat får blomsten ikke den nødvendige mængde vand og begynder at hænge. Hullet ved siden af ​​blomsterhovedet fungerer som udgang til luftboblen og holder derved den hule stilkblok fri.

Blomstermad og vaser

Du kan også lave din egen blomstermad.

Hæld lidt sodavand i vandet - sprudlende vand, tonicvand eller endda limonade. Klare sodavand er bedst, medmindre du ønsker farvet vand.

Sukkeret i sodavandet hjælper med at sætte skub i blomsten, ligesom den blomstermad, man nogle gange får med til buketter.

Endelig kan valget af den rigtige vase også hjælpe blomsterne til at stå oprejst.

Højere vaser med mindre hals tvinger stilkene til at forblive lige. En kande fungerer også godt, hvis du ikke har en høj vase.