Slut med kagemand og -kone: Kageperson er det nye

Generelle nyheder

04/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Nu er det snart slut med kagemænd og -koner

Mange kender kagemanden og kagekonen, men det skal være slut nu. hvert fald hvis det står til Lagkagehuset. 

Det skriver Avisen

Vil afspejle samtiden

Det er i bagerkæden Lagkagehusets app at man vil ændre betegnelsen til "kageperson". Det vil man for at afspejle samtiden: 

"For os er det vigtigt, at vi afspejler samtiden og omfavner den mangfoldighed, der er i samfundet og også giver muligheder til dem, som normalt ikke føler sig afspejlet i den binære kønsfremstilling," siger Malin Gardeström, der er ansvarlig for brandmarketing og ekstern kommunikation hos Lagkagehuset, til Berlingske.

Lagkagehuset arbejder på at gøre det muligt at bestille kagepersonen fra appen. På nuværende tidspunkt er det nødvendigt at ringe eller møde op i butikken for at bestille kage. Her kan man i dialog med sin lokale bager tilpasse hårlængde og påklædning. Men i forbindelse med appen bliver begreberne altså modernseret. 

Malin Gardeström fortæller, at de gør det for ikke at låse sig fast i en kønsstereotyp forestilling. På den måde håber de på, at åbne op så folk selv kan definere hvad de vil have. 

Kun i appen 

I første omgang sker skiftet kun i appen. Derfor vil det stadig være muligt, at bestille en kagemand eller kagekone i butikken.

Det vil der nok dog blive kigget på, når tiltaget er gennemført i appen, hvorefter der vil blive kigget på at indføre det i butikken.

Siden 2008 har Lagkagehuset vokset sig til en landsdækkende bagerkæde, der har flere end 100 butikker spredt ud over landet.