Slip for bøde på flere 1000 kroner med simpel metode til tjek af dækfejl

Generelle nyheder

12/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Du kan blive idømt bøder på op til 4000 kroner, hvis du overser denne simple dækfejl. Der findes dog en let kontrol, du kan udføre med en 10 eller 20 krone, der kan sikre, at du kan køre sikkert.

En undersøgelse foretaget af sammenligningssiden for forsikring, Compare the Market, fandt ud af, at når det kommer til grundlæggende bilkontroller, føler en tredjedel af bilisterne sig ikke trygge eller er usikre på, hvordan de skal udføre dem.

Disse grundlæggende sikkerhedskontroller inkluderer at kontrollere og skifte olie, kontrollere mønsterdybden på dækkene og udskifte vinduesviskere.

Dækvedligeholdelse er et særligt afgørende punkt, da slidte dæk markant kan påvirke din vejssikkerhed og andre omkring dig.

Bilister, der bliver fundet med usikre og ulovlige dæk, kan blive pålagt en bøde på 1000 kr. pr. dæk. Og det betyder, at du kan få en bøde på op til 4.000 kr..

Anna McEntee, direktør hos Compare the Market, forklarede: "Vores forskning antyder, at mere end hver tiende bilist sandsynligvis kører uden den korrekte mønsterdybde på dækkene, hvilket rejser nogle sikkerhedsmæssige bekymringer. Dine dæks mønsterdybde kan alvorligt kompromittere dit køretøjs trækkraft og greb – især under dårlige vejrforhold.

Hun fortsatte: "Dette sætter ikke kun føreren og passagererne i fare, men også sikkerheden for andre vejbrugere."

Men som hun siger: "Heldigvis er der en række enkle tricks, der kan bruges til at sikre, at dine dæk har en minimumsmønsterdybde på 1,6 mm, hvilket er det lovlige minimum, såsom 10 og 20 kronetesten."

Følg trinnene nedenfor:

  1. Indsæt mønten i hovedsporene flere steder rundt om dækket.

  2. I kanten af mønten er en tekst, og toppen af denne tekst matcher ca. 3 mm. Det er ikke en præcis måling, men du kan få en god indikation om, hvorvidt der er mønster nok.

  3. Hvis du ikke kan se teksten, er det på tide at få udskiftet den.

  4. Derfor hvis dine dæk er under den lovlige mønsterdybde på 1,6 mm, skal du få dem udskiftet med det samme for at undgå bøder.

Det er dog på eget ansvar.

Kilde: Daily Record.