Skræktal: Antallet covid19-døde i Danmark har aldrig været højere

Generelle nyheder

10/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mens alle nyheder fokuserer på krigen i Ukraine, så raser coronavirussen stadig i Danmark. Faktisk viser tal fra Worldometers, at Danmark aldrig har haft så mange coronadødsfald før.

Selvom corona ikke længere er en samfundstruende sygdom, så raser smitten stadig blandt danskerne. Der er således stadig dødsfald, selvom dødeligheden for sygdommen er ekstrem lav, så er antallet af døde per dag steget til rekordhøje niveauer.

Det kan man studere nærmere på Worldometers, der baserer sine data på officielle kilder, bl.a. det respekterede John Hopkins University og tal fra regeringskilder i de fleste lande.

I går blev der således noteret 60 coronarelaterede dødsfald, hvilket står i skarp kontrast til de tal, der fik landet til at lukke ned i begyndelsen af 2021. Her var det maksimale antal coronarelaterede dødsfald på en dag oppe på 44.

Det er ikke kun i går, der er blevet registreret mange dødsfald. Også den femte marts blev der registreret et rekordhøjt antal, nemlig 58.

Umiddelbart er der intet, der tyder på, at vi skal ind i endnu en lockdown, for dødeligheden er ekstrem lav, og selvom smitten har raseret hele Danmark, så er det et fåtal, der ender på sygehusene og endnu færre i intensiv behandling.

Du kan selv dykke ned i statistikkerne hos Worldometers, hvor du bl.a. også kan se, hvor meget det løbende syvdages-gennemsnit af antallet af coronarelaterede dødsfald er konstant stigende.