Skattefrås: Syrisk familie rejste hjem med én million offentlige kroner i lommen

Generelle nyheder

07/04/2022

Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Når immigranter frivilligt forlader Danmark for at rejse tilbage til deres oprindelige hjemlande, kan det hurtigt blive en dyr affærer for de danske skatteydere.

Vi skal ikke mange år tilbage før tidens helt store historie var syriske flygtninges brug af de danske motorveje. Det for enten at søge i retning af København eller for at nå frem til Sverige, som for manges vedkommende var ønskedestinationen.

Men ifølge Bjørknæs.dk er favoritten for mange syriske immigranter og flygtninge ikke længere at blive i det nordlige Europa, men i stedet at vende hjem til oprindelseslandet. En ambition der i høj grad finansieres af de danske skatteydere, hvilket en aktuel sag fra Faxe Kommune viser.

Her fastslår aktindsigter fremsendt til Bjørknæs.dk, at en syrisk storfamilie i alt kunne sætte 1.314.919 danske skattekroner ind på kontoen, da den frivilligt rejste hjem.

Et beløb der ikke kun skyldtes, at den ud over forældrene talte intet mindre end otte børn. Men også at Faxe Kommune, der som syrernes danske hjemkommune stod for behandlingen af den såkaldte repatrieringsydelse, reelt udbetalte den maksimale takst for hver af familiens medlemmer.

Dermed kunne de kalde sig millionærer efter flytningen tilbage til Syrien.