Sjældent fænomen: Ildkugle på himlen over New Zealand

Generelle nyheder

07/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Folk oversvømmede sociale medier med rapporter om objektet, og nogle beskrev lyden som værende som et jordskælv

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Newzealændere på tværs af Nordøen har rapporteret rumlen, knitrende lyde, en ildkugle og et enormt lysglimt, der strøg hen over himlen torsdag eftermiddag. 

Det skriver The guardian.

Brag, rumlen og en eksplosion af lys

Forskerne mener, at det sandsynligvis var en meteor, selvom dagsmeteorer er yderst sjældne.

Lokale medier og sociale medier blev oversvømmet med rapporter og forespørgsler om synet. Nogle vidner beskrev rumlen, brag, en knitrende lyd i deres ører, hår, der rejser sig, raslende vinduer eller en stribe eller eksplosion af lys, efterfulgt af en røgsky.

Seismologer hos Geonet opfangede en formodet lydbølge fra objektet, og vejrforskere for Metservice mener, at de har opfanget objektet - eller dets røgspor - på radar.

Troede det var jordskælv

Blikkenslager Curtis Powell fangede fænomenet på sit dashcam, mens han kørte nord for Shannon klokken 13.39 torsdag.

"Vi kørte lige til et job i Shannon, da jeg så en blå streg falde på himlen og derefter et massivt skarpt lys," skriver han i beskrivelsen til en video han har delt fra sit dashcam.

På sociale medier delte folk billeder og byttede historier om deres observationer.

"Jeg er så glad for, at nogen fangede det ... jeg troede, jeg hallucinerede," blev der skrevet i en kommentar.

En række mennesker forvekslede den rumlende lyd for et jordskælv.

"Vi troede, det var et jordskælv, men det lød ikke rigtigt, mere som en stor tung lastbil, med et slag, men der var ingen lastbiler i nærheden af ​​vores hus på det tidspunkt. Huset vibrerede også lidt," sagde en Twitter-bruger.

Et sjældent syn

Dr. Duncan Steel, en Wellington-baseret rumforsker, der har arbejdet for Nasa, sagde, at objektet sandsynligvis var et stykke meteor - og at se en om dagen var en sjælden oplevelse.

"I mit liv har jeg kun set én dagmeteor. De skyldes, at makrometeoroider i atmosfæren kommer meget hurtigt ind, typisk 30 km i sekundet. For at blive set i dagtimerne skal den være ret stor, på størrelse med en rugbybold eller større - det er det, der gør dem sjældne," sagde han.