Sættes i gang i morgen: Vil ske i alle 18 Bilka-varehuse

Generelle nyheder

25/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det vil løbe frem til d. 5. maj.

Bilka og A-Z sætter over hele Danmark fokus på at støtte Julemærkehjemmene i en indsamlingsuge, hvor pengene går ubeskåret til at hjælpe børn, som har det svært.

Mobning, ensomhed og mistrivsel hos børn er i fokus, når 18 Bilka-varehuse og A-Z holder indsamlingsuge til fordel for de fem Julemærkehjem i Danmark.  

I hele indsamlingsugen, som løber fra 26. april til 5. maj, vil kunderne støde på forskellige aktiviteter i varehusene som for eksempel salg af lodder, hvor man kan vinde en indkøbsvogn, mulighed for at spinne et lykkehjul og vinde præmier og meget, meget mere.

Det skriver Salling Group, der ejer Bilka, i en pressemeddelelse.

Flere muligheder

I alle varehuse kan kunderne desuden købe en bon ved kassen til 10 kroner, som går ubeskåret til Julemærkehjemmene, ligesom man kan købe Bilkas maskot, Ulven Billie, som bamse, hvor en stor del af beløbet også går til de mange børn, som mistrives.

Derudover er det muligt at støtte med et valgfrit beløb via MobilePay.  

Det glæder direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, at indsamlingsugen i Bilka er med til at støtte børnene.  

“Vi er meget glade for, at Bilka med indsamlingsugen og de forskellige aktiviteter i varehusene sætter særligt fokus på Julemærkehjemmenes hjælpearbejde. Støtten fra Bilka og kunderne kommer til at gøre en afgørende forskel for børn i mistrivsel. Vi er helt afhængige af den støtte, vi får fra virksomheder og privatpersoner, da vi kun modtager en lille del af vores drift gennem offentlig støtte. Det er derfor afgørende for os, at virksomheder som Bilka har lyst til at støtte vores arbejde, og vi værdsætter samarbejdet meget højt,” siger han.

Håber på stor støtte

Marketingchef i Bilka, Claus Frederiksen, håber, at rigtig mange kunder vil støtte de børn, som desværre mistrives.  

“Det er ganske enkelt ubærligt, at alt for mange børn og unge mistrives og har ondt i livet. Julemærkehjemmene gør et fantastisk stykke arbejde, og jeg håber, at rigtig mange af vores kunder har lyst til at bakke op om det gode formål. Et ophold på et Julemærkehjem kan ændre alt for et barn, og ingen børn skal mistrives,” siger han.  

Foruden alle mulighederne for at bidrage i indsamlingsugen vil Bilkas maskot, Ulven Billie, i weekenden 3.-5. maj uddele venskabshæfter til børnene for at sætte fokus på den gode relation og venskab mellem børn.

De bliver uddelt så længe lager haves.  

Fakta om indsamlingen

  • De 18 Bilka-varehuse og A-Z i Hjørring laver blandt andet en række forskellige aktiviteter og events, hvor kunderne har mulighed for at donere penge til Julemærkehjemmene 

  • Et ophold på Julemærkehjemmene varer 10 uger og er et tilbud til børn i alderen 7-14 år  

  • Børnene bor og går i skole på Julemærkehjemmene til hverdag og er hjemme hos deres familier i weekenderne  

  • De fem Julemærkehjem ligger i Hobro, Kollund, Skælskør, Roskilde og Ølsted 

  • I løbet af indsamlingsugen kommer børn fra Julemærkehjemmene på besøg hos enkelte Bilka-varehuse  

  • Hvis man ikke kommer i Bilka i indsamlingsugen, har man altid mulighed for at donere til Julemærkehjemmene i sit lokale Bilka-varehus, enten via MobilePay eller ved at købe bamsen, Ulven Billie 

  • Julemærkefonden, som driver de fem Julemærkehjem, har indgået et strategisk samarbejde med Bilka og A-Z over de kommende tre år