Sådan sparer du mange penge på benzinen

Generelle nyheder

27/3/22 | 07:31

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Brændstofpriserne ventes at blive markant billigere syd for grænsen, da den tyske regering har besluttet at sænke afgifterne.

Vil man gerne fylde bilens brændstoftank til en lav pris, skal man blot køre en tur syd for grænsen. Her man nemlig valgt at sætte afgifterne på brændstof markant ned, hvilket vil resultere i lavere priser. Det skriver JydskeVestkysten.

Det sker med henblik på at aflaste landets indbyggere i forbindelse med energipriserne, som er streget voldsomt, efter den russiske invasion af Ukraine.

For at hjælpe mest muligt, vil afgiftssatserne blive reduceret til det laveste niveau, der tillades i henhold til EU's regler på området.

Det betyder, at afgiften på benzin falder med cirka 30 cent pr. liter, mens afgiften på diesel falder med 14 cent. Det er dog ikke alt, for når afgiften falder, skal der også betales en mindre omsætningsafgift. Helt konkret vil det resultere i, at benzin bliver cirka 35 cent billigere pr. liter, mens prisen på diesel vil blive reduceret med i alt 17 cent.

Såfremt disse afgiftssænkninger slår helt igennem på tankstationerne i Flensborg, vil det betyde, at en liter benzin vil ende med at koste ca. 1,65 euro pr. liter, mens en liter diesel vil ende med at koste 1,97 euro. Omregnes dette til danske kroner, vil det være hhv. 12,5 kr. for benzin og 14,9 kr. for diesel.

Skulle man have en liter brændstof på bilen i Danmark, ville det fredag ende med en regning på 16,4 kr. pr. liter benzin, mens man skulle betale 16,8 kr. pr. liter diesel.

Hvad det vil sige er, at man som dansk bilist vil kunne spare omtrent fire kroner pr. liter benzin samt ca. to kroner pr. liter diesel.

Det er endnu ikke klart, hvornår priserne vil falde, da den tyske regerings hjælpepakke først skal vedtages og iværksættes. Det forventes dog, at det vil ske i begyndelsen af april. Herfra vil det i første omgang gælde i tre måneder.