Ny undersøgelse afslører: Så meget gavepapir bruger et menneske i gennemsnit i sin levetid

Generelle nyheder

23/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det meste gavepapir ender sammenkrøllet eller brændt

Den gennemsnitlige person bruger lige under en 800 meter gavepapir i løbet af et helt liv, kun for at smide det væk – eller brænde det på bålet.

Det skriver Express

En meningsmåling blandt 2.000 voksne, der fejrer jul, viste, at 31 procent vil smide deres brugte gavepapir i en sort sæk, og 20 procent vil gemme det og bruge det til at lave bål.

Der var dog 33 procent af de deltagende i undersøgelsen, som ville genbruge deres gavepapir. Det kræver dog at det ikke er revet i stykker, fri for tape og ikke krøllet. 

Ikke engang halvdelen af de adspurgte overvejede om det gavepapir de købte var genanvendeligt. 

Vi er mindre miljøvenlige i julen

En talsmand for Quality Street, som bestilte undersøgelsen efter at have skiftet sine plastikindpakninger til papir, sagde:

"Indpakning af gaver er så stor en del af optakten til jul. Det hjælper dig med at komme i feststemning og gør dig begejstret for at se dine kære pakke deres gaver ud på den store dag. Undersøgelsen afslørede den store mængde indpakningspapir, mange mennesker bruger i deres levetid, og at meget af det kan gå til spilde."

Da de blev bedt om at overveje nogle af den ikke-miljøvenlige adfærd, de er skyldige i over julen, indrømmede 31 procent, at de kom igennem masser af tape. 

Hele 23 procent sagde også at julen var den tid på året, hvor de sandsynligvis ville spise mere kød, mens 22 procent følte en vis øko-skyld over at have brugt masser af lys og elektriske artikler for at få deres hjem til at se festligt ud.

Pakker i gennemsnit 17 gaver ind til jul

Den gennemsnitlige brite vil pakke 17 gaver ind denne jul ved at bruge tre en halv ruller med tre meter indpakningspapir i processen.

Men hver femte (21 procent) har tidligere ændret tingene ved at pakke en gave ind i avispapir.

I undersøgelsen blev det også spurgt hvad det sværeste var at pakke ind og her blev top tre: Cykler, trommesæt og stueplanter.

Undersøgelsen blev udført af OnePoll, viste, at 43 procent ville forvente at skulle betale mere for indpakningspapir, som er 100 procent genanvendeligt.

Quality Street-talsmanden tilføjede:

"Vi er stolte af at have en langvarig tilknytning til julen, og med vores skift til papiremballage vil det snart være lige så nemt at genbruge vores indpakninger, som det er at nyde de lækre slik indeni."